Biciklistička utrka Istarsko proljeće: Danac Cort Nielsen prvi u Labinu

Subota, 15. ožujka 2014. 13:31 Napisao/la  SC

Najbolji Hrvat bio je Radoslav Rogina (Adria Mobil) kao šestoplasirani. Izvrstan rezultat za pazinsku momčad Meridianu Kamen Team ostvario je Talijan Antonio Santoro (10. mjesto)

Danac Magnus Cort Nielsen (Cult Energy Vital Water) vodeći je u ukupnom poretku jedanaestog izdanja međunarodne etapne biciklističke utrke “Istarsko proljeće“ nakon prologa ulicama Umaga, te prve etape od Poreča do Labina. Dva kilometra dugačak prolog vožen je po Umagu, a najbrži je bio Austrijanac Gregor Mühlberger (Tirol Cycling Team).

Sto pedeset i četiri kilometra duga prva etapa startala je iz Poreča, a vozila se preko Višnjana, Tinjana, Pazina, Žminja, Vodnjana i Barbana. Poslije Barbana nizbro se došlo u Rašu gdje je bio prolazni cilj, te je onda uspon do labinskog Starog grada odlučivao o pobjedniku etape, ali i zapečatio sudbinu mnogih koji nisu uspjeli držati tempo najboljih, a gajili su nadu o dobrom generalnom plasmanu.

Prvi na cilj stigao je Danac Magnus Cort Nielsen (Cult Energy Vital Water), četiri sekunde ispred Čeha Karela Hnika (Etixx). Treći je završio Austrijanac Patrick Konrad (Team Gourmetfein Simplon). Cort Nielsen je tim rezultatom preuzeo i vodstvo u generalnom plasmanu.

Najbolji Hrvat bio je Radoslav Rogina (Adria Mobil) kao šestoplasirani. Izvrstan rezultat za pazinsku momčad Meridianu Kamen Team ostvario je Talijan Antonio Santoro (10. mjesto).

Treba spomenuti još trojicu Hrvata u prvih dvadeset vozača. To su: Josip Rumac (Etixx) 17. mjesto, Emanuel Kišerlovski (Meridiana Kamen Team) 18. mjesto i Matija Kvasina (Team Gourmetfein Simplon) 19. mjesto s 19 sekundi zaostatka za pobjednikom.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.