Zvonimir Boban objasnio njemačkim medijima zašto FIFA namjerava uvesti tri nova pravila

Srijeda, 04. travnja 2018. 15:58 Napisao/la  SC
Zvone Boban
Zvone Boban

 Zvonimir Boban predstavio je tri nova pravila kojima FIFA namjerava unaprijediti igru.

Savjetnik predsjednika Giannija Infantina u razgovoru za njemački Bild objasnio je zašto bi trebalo olakšati izvođenje gol-auta s peterca, ubrzati zamjene igrača i uvesti žuti kartoni za trenere.

- Vratar više neće morati odigrati loptu van kaznenog prostora kad je izvodi s linije peterca. Ako protivnik pritišće, a igrač pod presingom uđe u šesnaesterac i uzme loptu vratarevo izvođenje gol-auta se ponavlja. To nema smisla. Zato će vratar moći odigrati svom suigraču unutar 16 metara, a protivnici će morati čekati izvan tog prostora. I smjeti će pritisnuti tek kad igrač primi loptu od vratara. Igrači koji izlaze, često teren napuštaju jako sporo, izmišljaju probleme da bi sačuvali vrijeme i prekinuli protivnički ritam dok se dovuku od centra do mjesta predviđenog za izmjenu. Sad će moći napustiti teren na bilo kojem dijelu, a sudac će ih moći poslati do najbliže aut-linije. Uvodimo žuti karton i za trenere i druge službene osobe. Dosad su treneri bili slani na tribine u slučaju prigovora ili neprimjerenog ponašanja. Žuti karton će mu jasno poručiti da se mora sabrati ili leti na tribine sljedeći put, kaže Boban.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.