Zoran Vulić, prvak Moldavije: Ne volim da me se spominje, a da me zapravo nema nigdje

Srijeda, 01. lipnja 2016. 11:37 Napisao/la  Ivan Jelić

Protiv Bilića nitko ne smije reći ni jednu lošu riječ, Kovaču je bilo puno lakše nego Juriću. Za mene je Jurić junak ove priče, kaže Vulić o trojici hrvatskih trenera u Ligama petice


Zoran Vulić je u nedjelju nakon majstorice postao prvak na klupi Šerifa iz Tiraspolja, što se poklopilo s obljetnicom osvajanja titule prvaka s Hajdukom prije 15 godina.

- Neusporedivo je biti prvak Hrvatske s Hajdukom ili biti prvak Moldavije. Drugačiji je to osjećaj. Fešta je bila dobra, momci su se opustili malo, ali se to ne može usporediti sa Splitom. Šerif je nekada bio apsolutni vladar moldavskoga prvenstva, sada to više nije tako. Drago mi je da smo uspjeli vratiti titulu. S ovom momčadi ne možemo napraviti nešto posebno u europskom natjecanju, moramo se pojačati. Kratko je vrijeme za pripremu, 2. pretkolo je 15. srpnja, a ti momci koji dođu teško će adaptirati u četiri tjedna. Morali bismo imati i sreće. Imali smo trojicu odličnih Brazilaca koji su otišli, došao je još jedan Brazilac koji se ozlijedio. Dosta smo mijenjali, doveli smo neke igrače. Došao je Ivančić iz Rijeke, Galešić koji je bio nesuđeni igrač Hajduka, Golec iz Australije. Ivančić je zabio gol u zadnjem kolu protiv Dacije, a Galešić u majstroici. Pokazali su se kao apsolutno isplative investicije, jer su uveli Šerif u pretkolo Lige prvaka. Uvjeti za rad su neopisivi, imamo dva otvorena igrališta i još jedno zatvoreno. Gazda je napravio devet novih terena, voli nogomet, ulaže u sport, ali i očekuje rezultate, kaže Vulić.

Vulić se u medijima spominjao kao i kandidat za sportskoga direktora Hajduka:

- Osobno ne volim medijske spekulacije. Ako sam kandidat, neka me zovu i neka odluče tko je bolji. Ne volim da me se spominje, a da me zapravo nema nigdje.

Hajduka ima novog predsjednika Ivana Kosa, spekulira se da Damir Burić neće biti trener iduće sezone:

- Trebamo svakome dati vremena, pa tako i novom predsjedniku Kosu. Vidim po izjavama da je ambiciozan, da hoće napraviti veliki Hajduk. Daj Bože da u tome uspije, ali neće mu biti lako. Hajduk uvijek ide na trofeje. Prije dolaska Burića, Hajduk je imao dosta financijskih problema, nije bio stabilan, a Buriću je ovo prva trenerska godina... Sve u svemu, mislim da je izbacio dosta novih igrača. Nije napravio loš posao, a bilo bi kudikamo bolje da je osvojio Kup, a do prvenstva je teško mogao. Ocijenio bih ga pozitivno, smatra Vulić.

Hrvatska nakon dugo vremena ima tri trenera u Ligama petice, Bilić, Kovača i Jurića:

- To znači da ovaj bazen, ako izuzmemo Niku Kovača, zbilja ima vrhunskih trenera. Bivši igrači Hajduka su zaista dobri treneri. Ne smijemo zaboraviti Tudora, pa Bonačića koji je napravio odličan rezultat u Iranu, tu su još Krstičević i Begović. Protiv Bilića nitko ne smije reći ni jednu lošu riječ, Kovaču je bilo puno lakše nego Juriću. Za mene je Jurić junak ove priče, nije bio selektor, otišao je anonimno i od srca mu čestitam, zaključuje Vulić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.