ZLATNA LOPTA Leo Messi šesti put izabran za najboljega igrača na svijetu

Ponedjeljak, 02. prosinca 2019. 21:58 Napisao/la  SC

Dok je Luka Modrić u Parizu predavao Zlatnu loptu Leo Messiju, Cristiano Ronaldo bio je u Milanu, gdje se održavalo svečano proglašenje najboljih igrača Serije A

Luka Modrić i Leo Messi
Luka Modrić i Leo Messi

 

Lionel Messi dobitnik je Zlatne lopte, čudesni Argentinac šesti put je izabran za najboljega igrača na svijetu u izboru France Footballa.

Messi je dobitnik postao 2009, 2010, 2011, 2012., 2015. i 2019. godine čime je osvojio jednu Zlatnu loptu više od Cristiana Ronalda.

U glasovanju preko 180 novinara iz cijeloga svijeta, Messi je proglašen najboljim ispred Virgila van Dijka (Liverpool), Cristiana Ronalda (Juventus) i Sadia Manea (Liverpool).

Dok je Luka Modrić u Parizu predavao Zlatnu loptu Leo Messiju, Cristiano Ronaldo bio je u Milanu, gdje se održavalo svečano proglašenje najboljih igrača Serije A.

Matthijs de Light proglašen je najboljim mladim igračem na svijetu, stoper Juventusa osvojio je priznanje ispred Sancha (Borussia Dortmund) i Joao Felixa (Atletico Madrid).

Alisson Becker (Liverpool) proglašen je najboljim vratarom ispred Ter Stegena (Barcelona) i Edersona (Man. City).

Megan Rapione proglašena ja najboljom nogometašicom na svijetu, ove sezone postala je svjetska prvakinja u dresu SAD.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.