Vicente Del Bosque: U delikatnom smo trenutku, neće biti lako podignuti se nakon ovakve predstave

Petak, 13. lipnja 2014. 23:10 Napisao  Patrik Mršnik

Kao što smo znali biti jakio u pobjedi, takvi ćemo biti u porazu. Mora doći do velikih promjena u pristupu sljedećoj utakmici protiv Čilea, ili će nam se dogoditi nešto slično ovome danas, rekao je španjolski izbornik

Nogometni svijet ostao je zatečen predstavom svjetskih prvaka Španjolaca u prvo kolu skupine B Svjetskog prvenstva u Brazilu. Da će moćna Furija prevođena Vicenteom Del Bosqueom primiti pet pogodaka od pomlađene reprezentacije Nizozemske u reprizi finala SP-a otpirje četiri godine malotko je mogao pomisliti. Dogodilo se to, kako veli španjolski izbornik koji je s tom reprezentacijom osvojio svjetsko, a nakon toga i europsko zlato, u zanjih vrlo osjetljivom trenutku, kada se nije smjelo dogoditi.

- Odigrali smo jednu jako slabu partiju, nezadovoljan sam s većimom odrađenog posla a posebice s time kako je moja momčad stajala u nastavku utakmice. Iako mislim da ovaj rezultat ne dočarava realan odnos stanja u odnosu jačine ovih dvaju momčadi, priznajem da smo si sami krivi. Dopustili smo si određenu nonšalantnost u igri koja nas je dovela do toga da smo četvrti i peti pogodak primili olako i jeftino. Ovakve se stvari više ne smiju događati, moramo u preostale dvije utakmiceu grupnoj fazi pokazati da smo ovdje došli kao veliki favoriti glede prolaska u drugi krug. 

Španjolski je strateg vidno utučeno pratio cijelo drugo poluvrijeme, kao da je znao što će snaći njegovu reprezentaciju nakon solidno odigranog prvog dijela u kojem su u dobroj mjeri kontrolirali tijek igre. Nizozemska je, kaže, bila goropadna onoliko koliko su im Španjolci to dopustili.

- Kao što smo znali biti jakio u pobjedi, takvi ćemo biti u porazu. Mora doći do velikih promjena u pristupu sljedećoj utakmici protiv Čilea, ili će nam se dogoditi nešto slično ovome danas. Igrali smo kao da smo bili u kakvoj depresiji, poraz nas je zatekao u vrlo delikatnom trenutku, rekao je Del Bosque odmah nakon utakmice.

Nizozemska je pokazala da je se s pravom može smatrati jednim od favorita ovoga natjecanja. Iako je iza momčadi Louisa Van Gaala tek devedeset minuta nastupa u Brazilu, pokazala je Nizozemska da s mladićima u zadnjoj liniji i iskusnicima naprijed može nanijeti puno štete protivničkim momčadima. Kao takva, ukoliko osvoji prvo mjesto u skupini B, mogla bi u osmini finala na dvoboj s hrvatskom reprezentacijom, poslože li se stvari po Vatrene u željenom smjeru.

- Čestitam svojim momcima, pokazali su koliko su hrabri i odgovorni ljudi na terenu. Postavio sam svoja dva bek avisoko u nadi da bi u nastavku zaista mogli zagospodariti sredinom terena što se nakon našeg drugog pogotka i dogodilo. Ovo je velika večer, ali mi još ništa nismo napravili. Nećemo podcjenjivati naše sljedeće suparnike - Australiju i Čile, učinit ćemo sve da nastavimo u sličnom tonu, rekao je izbornik svjetskih viceprvaka. 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.