Vahid Halihodžić: Ne vidim se na klupi BiH jer je politika ušla preduboko u sport

Subota, 19. svibnja 2018. 17:11 Napisao/la  SC
Vahid Halihodžić
Vahid Halihodžić

Vahid Halilhodžić vratio se u BiH da bi primio nagradu Večernjakov pečat za jednu od četiri osobe godine u domovini, boravak je iskoristio za kratki osvrt na stanje u BiH nogometu:

- Nisam gledao utakmice reprezentacije pod vodstvom Prosinečkog zbog vlastitih obaveza, ali sjedio sam s Prosinečkim i zaželio mu sreću. Neće mu biti lako, ali osjeća se poboljšanje atmosfere u najboljoj vrsti. Reprezentacija doživljava smjenu generacija, a to je normalna stvar u svijetu nogometa. Moramo se okrenuti prema mladosti, veterane ispratiti na adekvatan način. To je životni ciklus koji trebamo prihvatiti. Uloga Prosinečkog je sada da stvori momčad koja će se pokušati plasirati na EP i SP. Jedan ciklus je završen, nažalost momčad nije izborila Svjetsko prvenstvo što su svi doživjeli kao neuspjeh, a sada je na njemu da odluči s kojim igračima će ući u novi ciklus kvalifikacija. Očekuju ga kvalifikacije s novim snagama, ambicijama i idejama. Znate moje mišljenje o situaciji u ovoj državi. Ne volim o tome pričati, imao sam nekih razgovora, ali ono što se radi u BiH je sramotno i iritirajuće za svakoga tko osjeća pripadnost prema ovoj državi. Ne mogu sebe vidjeti na klupi BiH jer je politika ušla preduboko u sport, rekao je Halilhodžić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.