Ukrajinska liga: Domagoj Vida prvijencem donio pobjedu kijevskom Dinamu

Nedjelja, 17. ožujka 2013. 20:03 Napisao/la  SC

Utakmca 21. kola: Dinamo Kijev - Vorskla Poltava 1:0

 

Ukrajinske Premier liga – 21. kolo

DINAMO KIJEV - VORSKLA POLTAVA 1:0

Olimpijski stadion u Kijevu Gledatelja: 12.879

Sudac: Moseychuk.

Strijelac: 1:0 Vida (5')

Žuti kartoni: Bezus (Dinamo Kijev), Perduta, Rebenok, Tkachuk, Sapai (Vorskla Poltava)

DINAMO KIJEV: Koval, Vida, Selin, Danilo Silva, Khacheridi, Haruna (66' Kranjčar), Gamash, Ideye, Mehmedi (78' Husyev), Yarmolenko, Bezus (57' Miguel Veloso)

VORSKLA POLTAVA: Dolganski, Daiku, Chesnakov, Tkachuk, Perduta, Kryvosheenko, Rebenok, Markoski, Kutsenko (55' Sapai), Budnik (74' Silyuk), Gromov (86' Kunev).

Vrlo loše odrađen prvi dio sezone stajao je kijevski Dynamo borbe za naslov prvaka i sada je u situaciji da se do kraja sezone grčevito bori za drugo mjesto koje vodi u kvalifikacije Lige prvaka. Glavni konkurenti su mu Dnipro i Metalist iz Harkiva koji su trenutno u nešto boljoj poziciji. Ovo 21. kolo je Kijevljanima donijelo domaći susret protiv Vorskle iz Poltave, momčadi iz donjeg dijela ljestvice koja se nalazi u borbi za opstanak.

No, i s njima se Dynamo dosta namučio, uspio je na kraju slaviti, ali s minimalnih 1:0 i to zahvaljujući golu Domagoja Vide sa samog početka utakmice već u petoj minuti. Vida je odlično reagirao nakon kornera koji je izveo Jarmolenko, najbolje se snašao u gužvi u kaznenom prostoru gostiju i glavom poslao loptu u mrežu.

U nastavku susreta domaćin je bio opasniji i tražio je drugi gol, međutim nije uspio pogoditi mrežu gostujućeg vratara. U samoj završnici susreta blizu pogotka bio je Nigerijac Brown, no vratnica se ispriječila na putu lopte u mrežu.

U domaćem sastavu Domagoj Vida je odradio svih 90 minuta dok je Niko Kranjčar u igru ušao u 66. minuti umjesto Arune.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.