NOVI PRIJEDLOG FIFA-e

Nogometnim trenerima pravo na opoziv sudačke odluke

Ponedjeljak, 08. rujna 2014. 16:22 Napisao/la  SC

U tom slučaju sudac i trener mogli bi na snimci vidjeti trebali li sudac promijeniti odluku, kaže Blatter

Sepp Blatter predlaže način na koji bi se smanjio broj sudačkih pogrešaka. Predsjednik FIFA zalaže se da treneri momčadi jednom ili dvaput tijekom poluvremena dobiju pravo na tzv. "call" kojim se koriste tenisači kada sumnjaju u sudačku odluku. Blatter predlaže da se novi sustav testira na U-20 SP 2015 u Novom Zelandu:

- U tom slučaju sudac i trener mogli bi na snimci vidjeti trebali li sudac promijeniti odluku. Nadam se da će prijedlog izazvati pažnju i da ćemo ga moći testirati u jednoj poluprofesionalnoj ili profesionalnoj ligi. Prijedlog je primjenjiv samo u ligama koje se televizijski prenose. Što se tiče FIFA-e, U-20 SP je idealno za testiranje, kaže Blatter.

Nedugo nakon što je na SP-u u Brazilu prvi put u povijesti FIFA-e korištena tehnologija praćenja kretanja lopte oko gol-crte, Blatter se zalaže za dodatno tehnološko unaprijeđenje nogometa.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.