TALIJANI OTKRILI UROTU

UEFA vraća dugove Johnsonu

Petak, 09. srpnja 2021. 00:39 Napisao/la  SC

Bitanski premijer spriječio osnivanje Superlige

Boris Johnson
Boris Johnson

Engleska se plasirala u finale nakon što je šest od sedam utakmica odigrala pred svojim navijačima da bi na kraju Dansku u polufinalu eliminirala nakon spornog kaznenog udarca.

Talijanski mediji prije finala otkrili su teoriju zavjere, prednjači ugledna La Gazzetta dello Sport.

Najtiražniji talijanski sportski list objavio je da UEFA vraća dugove Borisu Johnsonu, bitanski premijer u jednom je danu snažnim političkim pritiskom osujetio osnivanje Superlige.

Johnson je šest engleskih klubova od kojih su pet u stranom vlasništvu, za manje od 24 sata prislio da odustanu od osnivanja zasebne lige.

Nakon što su odustali engleski klubovi, Superliga se srušila kao kula od loše složenih karata, jedino Juventus, Real Madrid i Barcelona još uvijek nisu odustali od Superlige.

Talijanski mediji promiču tezu da je dosuđeni kazneni udarac za Englesku očigledni ustupak, za Talijane nema drugoga objašnjenja onakve odluke suca Makkeliea.

Engleska i Italija igraju finale u nedjelju na Wembleyju od 21 sat.

Finalnu utakmicu sudi Nizozemac Bjorn Kuipers.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.