SP 2018: Španjolska i Portugal u dramatičnim završnicama prošli u osminu finala

Ponedjeljak, 25. lipnja 2018. 22:15 Napisao/la  SC
Quaresma i Ronaldo
Quaresma i Ronaldo

 U dramatičnoj završnici 3. kola Španjolska i Portugal uspjeli su ostvariti plasmane u osminu finala uz puno sportske sreće.

Obje utakmice obilovale su uzbuđenjima i prilikama.

Portugal je opasno visio u sudačkoj nadonadi.

Iranci su prvo izjednačili iz kaznenog udarca dosuđenog uz pomoć VAR-a, a onda je Taremi u 94. minuti propustio realizirati veliku priliku da Portugalce izbaci iz daljnjeg natjecanja.

Taremi i Iranci uplakani su otišli kućama, Portugalci su uspjeli provući, posebice nakon što je Ronaldo u 53. minuti propustio realizirati kazneni udarac.

Vratar Beiranvand obranio je udarac Ronaldu, koji je u 82. minuti trebao dobiti crveni karton zbog udaranja protivničkog igrača.

Sudac je uz pomoć VAR-a odlučio drugačije.

Španjolska je na kraju prva zbog bolje gol-razlike (6:5/5:4) od Portugala, a do boda su Španjolci došli pogotkom Aspasa tek u 93. minuti.

Da nisu izjednačili, prošli bi u drugi krug opet zahvaljujući boljoj (5:5/2:2) gol-razlici od Irana, ali bi u skupini bili drugi.

Skupina B, 3. kolo: Iran - Portugal 1:1 (Ansarifard 90+3-11m/Quaresam 45), Španjolska - Maroko 2:2 (Isco 19, Aspas 90+3/Boutab 14, En Nesry 81)

Poredak: Španjolska 5, Portugal 5, Iran 4, Maroko 1

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.