SP 2018 Hrvatska u pričuvnom sastavu pobijedila Island pogotkom u 89. minuti

Utorak, 26. lipnja 2018. 21:55 Napisao/la  SC

Hrvatska - Danska i Argentina - Francuska parovi osmine finala, Badelj (53) i Perišić (89) strijelci, Rojo pogotkom u 86. minuti donio Argentini prolaz u osminu finala

Ivan Perišić odlučio pobjednika u 89. minuti
Ivan Perišić odlučio pobjednika u 89. minuti

 

Hrvatska - Danska i Argentina - Francuska parovi su osmine finala nakon što je završeno natjecanje u Skupini D.

Hrvatska je pobijedila Island, a Argentina je pobijedila Nigeriju u posljednjim minutama utakmica 3. kola.

Opasno je hrvatska momčadi živjela zadnjih petnaestak minuta prvoga dijela utakmice protiv Islanda.

Preuzeli su Islanđani incijativu na prepoznatljivi način, pojačali su agresivnost u zadnjoj trećini i bez problema počeli dobivati duele.

U hrvatskoj momčad zadnjih petnaestak minuta nije bilo igrača koji može zadržati loptu, sudački kriterij pogodovao je situaciji u 41. minuti kada je Badelj pod izvjesnim prekršajem izgubio loptu u zoni udarca.

Finnbogason je s ruba kaznenog prostora u otvorenoj poziciji promašio vrata, bila je to najbolja islandska prilika do odmora.

Bolje nego kada je Gunarsson u sudačkoj nadoknadi natjerao Kalinića na let kroz zrak.

Dvaput je hrvatska obrana pod pritskom uspjela blokirati udarce Bjarnassona, kraj prvog dijela utakmice cijela je hrvatska momčad dočekala u svojoj trećini.

U protivničku trećinu hrvatska reprezentacija nije ušla ni jednom organizirano, završnica nije postojala ni individualno, ni momčadski.

Nije ni protiv Nigerije, pa je utakmica svejedno završila pobjedom isto kao protiv Islanda.

Prvih pola sata proteklo je u hrvatskom pokušaju uspostave kontinuiranog napadača kroz posjed lopte koja je kolala između nogu bez ikakvog napadačkog smisla.

U drugom dijelu igralo se puno sadržanije, posebice u završnici.

U 51. minuti Badelj je s 25 metara pogodio prečku uz malu pomoć R. Sigurdssonam čime je navijestio da je opasan za gol.

U 53. minuti pokazao je Badelj koliko je zaista opasan: Pivarić je prošao lijevom stranom, ubacio u sredinu, natrčao je Badelj i na 11 metara "poklopio" loptu koja se od trave odbila i neobranjivo završila u mreži - 0:1.

Odmah je uslijedila islandska reakcija, dvaput je Ingason zaprijetio glavom.

Prvi put je Kalinić obranio, drugi put je lopta odsjela na gredi.

Smirila je hrvatska momčad islandsku agresivnost kroz posjed lopte kojemu je ovog puta opravdani smisao bio držati Islanđane što dalje od Kalinića.

U 64. minuti ušao je Bradarić umjesto Modrića, u 70. minuti umjesto ozlijeđenog Pjace ušao je Lovren.

Iako je obrana s trojicom stopera trebala postati granitna, u 73. minuti Finnbogason je pobjegao desnom stranom visoko postavljenoj hrvatskoj obrani, odigrao idealno na drugu stranu za Bjarnassona koji je sa 8 metara promašio zicer.

U 75. minuti Lovren je igrao rukom u kaznenom prostoru, G. Sigurdsson sigurnim udarcem zatresao je mrežu iz kaznenog udarca - 1:1.

Nije islandski pogodak poremetio stabilnost hrvatske momčad koja je nastavila igrati onako kako igraju natjecateljske momčadi, onoliko koliko treba da se ostvari uspjeh.

Pala je fizički islandska momčad u zadnjim minutama, što je iskoristio Badelj u 89. minuti točnim proigravanjem za Perišića, koje pobjegao lijevom stranom kaznenog prostora i zakucao loptu u suprotni kut - 1:2.

Argentina je strijepila nad sudbinom svoje reprezentacije do 86. minute, kada je Rojo zatresao mrežu za pobjedu protiv Nigerije.

Messi je u svom stilu doveo Argentinu u vodstvo u 14. minuti.

Mascherano je prekršajem zaustavio Baloguna, Moses je mirno izjednačio iz kaznenog udarca u 49. minuti.

HRVATSKA: Kalinić, Pivarić, Ćaleta-Car, Ćorluka, Jedvaj, Badelj, Modrić (64 Bradarić), Kovačić (81 Rakitić), Perišić, Pjaca (70 Lovren), Kramarić

ISLAND: Halldorsson, Saevarsson, Ingason, R. Sigurdsson (71 Sigurdarson), Magnusson, Gunarsson, Hallfredsson, G. Sigurdsson, Gudmundsson, Bjarnasson, Finnbogason

Skupina D, 3. kolo: Island - Hrvatska 1:2 (G. Sigurdsson 76-11m/Badelj 53, Perišić 89), Nigerija - Argentina 1:2 (Moses 49-11m/Messi 14, Rojo 86)

Poredak: Hrvatska 9, Argentina 4, Nigerija 3, Island 1

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.