Simon Sluga: Buffon fizički nema tijelo kao Neuer, ali psihički je najbolji na svijetu

Petak, 05. svibnja 2017. 10:00 Napisao/la  SC

Na treninzima Buffon nikad ne povisuje glas, ne treba mu da bude autoritet. Čim se pojavi na treningu, odmah vidite koliki respekt izazove, govori Sluga o razdoblju koje je proveo u Juventusu


Simon Sluga kao daroviti 18-godišnjak otišao je u Juventus, pričuvni vratara Rijeke imao je priliku trenirati zajedno s najboljim vratarom na svijetu u zadnjih petnaestak godina.

U polufinalu Lige prvaka Gigi Buffon pokazao je u 39. godini zašto uža obrana Juventusa slovi najboljom na svijetu. Zadnji pogodak u Ligi prvaka  primio je protiv Seville u studenom prošle godine:

- On čak fizički nema takvo tijelo kao, primjerice, Neuer, ali psihički je najbolji na svijetu. Sve psihom rješava. Sigurno može braniti još najmanje sezonu ili dvije. Vjerujte mi, on je takav čovjek da će se sam maknuti kad shvati da više ne može pomoći. Prvi će se maknuti i reći: ‘Gospodo, to je to od mene, Odlazim’, kaže Sluga za 24sata.

Sluga se jak dobro sjeća zajedničkih treninga sa Buffonom:

Simon Sluga

 

- Kad sam došao, bio sam impresioniran koliko su skromni. Na treninzima Buffon nikad ne povisuje glas, ne treba mu da bude autoritet. Čim se pojavi na treningu, odmah vidite koliki respekt izazove. Ne treba njemu galama da bi bio faca.   Buffon ima svako pravo biti prepotentan, zaslužio je, no on je bio toliko dobar prema meni da nisam mogao vjerovati. Na treninzima pomaže svima, čak i skupljačima lopti. Ponašao se prema meni kao da sam s njim cijeli život. Kod niz akcija bi mi znao reći: ‘Dobro je bilo, ali mogao si to napraviti ovako’. Pa bi mi pokazao. Ili mi je znao reći: ‘Ajde, sad probaj ovo napraviti’. Nije to govorio jer se pravio pametan, niti u jednoj rečenici ne pomislite na nekakvu prepotenciju, radio je to kako bi mi uistinu pomogao, naglašava Sluga.

Simon Sluga dana sebi predbacuje samo jednu stvar:

- Nisam nikad od Buffona tražio dres. Jednostavno, nisam osoba koja nešto žica, traži. Radije kupim dres nego da nekoga molim. Uostalom, bio sam klinac, pa mi je možda bilo i malo glupo. Znam da ću jednom vjerojatno žaliti za tim, ali što ću... Ne mogu protiv sebe, zaključio je Sluga.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.