VOLPI SVJEDOČIO SENZACIJI

Spezia eliminirala Romu usred Rima

Srijeda, 16. prosinca 2015. 19:58 Napisao/la  SC

Utakmica 1/8 finala Kupa: Roma - Spezia 2:4 (0:0), nakon izvođenja jedanaesteraca


Nogometaši Spezije pripredili su najveće iznenađenje osmine finala Kupa, eliminiravši na stadionu Olimpico iz daljnjega natjecanja moćnu Romu nakon izvođenja jedanaesteraca (4:2).

Bezmalo senzacionalni uspjeh novog trenera Domenica Di Carla odjeknuo je izvan talijanskih granica, ipak Roma zajedno s Juventusom predstavlja talijanski nogomet u osmini finala Lige prvaka. Uspjeh je tim veći što je trener Rome Rudi Garcia igrao s praktično najboljom momčadi predvođenih Džekom i Pjanićem.

Upravo dvojica reprezentativaca BiH nisu iskoristili jedanaesterce. Vratar Chichizola u prvoj seriji obranio je Pjanićev udarac, Džeko je u drugoj seriji loptu poslao preko gola.

Gabriele Volpi na praznim (8000 gledatelja) tribinama Olimpica svjedočio je velikom uspjehu prvog od dvaju klubova u njegovu vlasništvu. I drugi je uspješan u nacionalnom kupu, Rijeka se plasirala u polufinale. 

Od izvornih hrvatskih igrača za Speziju su igrali Mišić, Ćanađija, Brezovec i Šitum, te Ivan Martić, švicarski Hrvat koji je došao iz Verone.

Na klupi su sjedili Sluga i Miloš, te 20-godišnji Mario Ćorić, nekadašnji igrač Vodnjana i Istre 1961, koji je u Speziju došao iz Parme.

ROMA: De Sanctis, Maicon, Castan, Rudiger, Emerson (78 Digne), Vainqueur, (64 De Rossi), Pjanić, Ucan, Salah, Džeko, Iturbe (60 Florenzi)

SPEZIA: Chichizola, Martić, Terzi, Valentini, Migliore, Mišić (77 Ciurria), Ćanađija, Brezovec (65 Juande), Šitum, Catellani (53 Acampora), Nené

Utakmica 1/8 finala Kupa: Roma - Spezia 2:4 (0:0), nakon izvođenja jedanaesteraca (De Rossi, Digne/Terzi, Nene, Juande, Acampora)

Gabriele Volpi na tribinama

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.