Safet Sušić uzvraća udarac: Da mogu oprostio bih se od pet, šest igrača odmah nakon SP-a u Brazilu

Petak, 12. rujna 2014. 09:04 Napisao/la  SC

Znam da ima dosta onih kojima smetam ili sam im dosadio, pa bi voljeli da odem.  Onog trenutka kada vidim da nisam taj koji može reprezentaciju odvesti na EP, otići ću sam, kaže izbornik BiH

Safet Sušić proživljava najteže dane od kada je postao izbornik BiH. Domaći poraz (1:2) od Cipra u kvalifikacijama za EP 2016 najveće je iznenađenje prvog kola budući da reprezentacija BiH spada u vrh europskog nogometa.

- Ljut sam i razočaran jer nam se nije smjelo dogoditi da izgubimo. Umjesto da nakon vodećeg gola odem na kavu i vratim se samo da bih saznao s koliko razlike smo slavili, dogodila se katastrofa, rekao je Sušić za banjalučke Nezavisne novine.

Sušića kritiziraju svi, čak i igrači. Najdalje je otišao Senad Lulić, koji je rekao da se izbornik mora upitati je li igrala prava postava:

- Kada se vidim sa Lulićem, reći ću mu da nema pravo da govori o sastavu, pogotovo jer sam imao dilemu da li da dam priliku njemu ili Sejadu Salihoviću. Možda sam baš tu pogriješio. Ima igrača koji su nezadovoljni, ali neki trebaju biti sretni što uopće dobivaju poziv u reprezentaciju. Pojedincima je sretna okolnost što mi objektivno imamo vrlo slabu konkurenciju, jer da nije tako, još nakon utakmice s Nigerijom na Mundijalu bar pola naše ekipe trebalo se oprostiti od reprezentacije. Da mogu, da imam alternativu, i sada bih se oprostio s barem pet-šest igrača. Spreman sam prihvatiti kritiku, ali u nekim stvarima treba biti malo više realan. Pojedinci su shvatili da im je mjesto zajamčeno pa ne daju sve od sebe i to se onda odrazi i na rezultat, govori Sušić.


Izbornik ne želi ni razmišljati o teoriji zavjere igrača:

- Sa igračima imam korektan odnos i suludo je stvarati teorije zavjere kada je u pitanju kvalifikacijska utakmica. Znam da ima dosta onih kojima smetam ili sam im dosadio, pa bi voljeli da odem. Konstantno se stvara bauk oko svakog mog poteza. Pravi se senzacija i kad zakasnim na avion, sve se shvata tragično. Onog trenutka kada vidim da nisam taj koji može reprezentaciju odvesti na EP, otići ću sam, zaključuje Sušić.