Rusko prvenstvo: Bilić napokon pobjedio, Pletikosa primio tri pogotka i pomogao bivšem izborniku

Subota, 27. travnja 2013. 20:34 Napisao/la  SC

Utakmica 26. kola: Lokomotiv - Rostov 3:1

 

Ruska Premier liga - 26. kolo

LOKOMOTIV MOSKVA - ROSTOV 3:1

Stadion Lokomotiv Moskva Gledatelja 20.000

Sudac: Layushkin

Strijelci: 1:0 N'Doye (20'), 1:1 Kalachev (28'), 2:1 Caicedo (83'), 3:1 Torbinski (89')

Žuti kartoni: N'Doye, Glushakov (Lokomotiv), Kanga, Gatcan, Pletikosa (Rostov)

LOKOMOTIV MOSKVA: Krešić, Yanbayev, Denisov, Ćorluka, Durica, Tarasov, Glushakov (59' Torbinski), Miranchuk (86' Ozdoev), Obinna (68' Caicedo), N'Doye, Maicon

ROSTOV: Pletikosa, Getigezhev, Sheshukov, Belyaev, Djakov, Margasov, Gatcan, Kalachev (62' Česnauskis), Kanga (90' Kirichenko), Lazović (70' Holenda), Poloz.

U utakmici s jakim hrvatskim štihom, moskovski Lokomotiv je u 26. kolu ruskog prvenstva na domaćem terenu s 3:1 bio bolji od Rostova. Momčad nekadašnjeg hrvatskog izbornika Slavena Bilića time je prekinula sušu koja je trajala od početka prosinca prošle godine, kada je Lokomotiv proslavio gostujućih 1:0 protiv Alanije.

U međuvremenu Moskovljani su imali četiri poraza i tri remija u prvenstvu, a poslije dugog čekanja na novu pobjedu, slavili su u susretu u kojem su Vedran Ćorluka u obrani, a Dario Krešić na vratima odradili svih 90 minuta. Stipe Pletikosa branio je cijelu utakmicu u gostujućem dresu, a u 73. minuti dobio je žuti karton.

Lokomotiv nije imao lak posao na putu do pobjede. U prvom poluvremenu pao je po jedan pogodak na svakoj strani, zaslugom N'Doyea (20') za domaće, a Kalačeva (29') za goste, bez promjene rezultata do završnice susreta.

No, Bilićeva momčad došla je na svoje u posljednjih 10 minuta. Felipe Caicedo je u 83. minuti zabio za 2:1, da bi Dmitrij Torbinskij u 89. postavio konačni rezultat utakmice.

S ova tri boda Lokomotiv je barem privremeno izbio na deveto mjesto ljestvice. Momčad iz Moskve sada ima 37 bodova, dva više od desetoplasiranog Krasnodara, koji ima utakmicu manje. Pletikosin Rostov nalazi se na 11. mjestu, s 25 prikupljenih bodova u dosadašnjih 26 kola.