Ronaldinho 40. rođendan proslavio u zatvoru, život je shvatio kao zabavu

Subota, 21. ožujka 2020. 15:20 Napisao/la  SC

Ronaldinho je bio nogometni virtuoz čije tehničke bravure nisu mogli izvoditi ni igrači poput Lea Messija, Maradone, Pelea...

Ronaldinho
Ronaldinho

Ronaldinho je u subotu 40. rođendan proslavio u paragvajskom zatvoru.

Brazilac je uhićen 6. ožujka zbog korištenja lažne putovnice, državno tužiteljstvo odbilo je jamčevinu zbog opasnosti od bijega.

Trenutačno traje klasično cjenkanje paragvajskih vlasti i Brazilčevih odvjetnika, Ronaldinho će iz zatvora izaći kada paragvajska vlast odredi cijenu njegove slobode.

Ronaldino okrugli rođendan slavi u najtežem razdoblju života, jedan od najdarovitijih nogometaša svih vremena završio je iz rešetaka zbog utaje poreza u domovini zbog čega je ostao bez putovnice.

Dvaput je osvajao LaLigu, dvaput je bio prvak Serije A, osvojio je Ligu prvaka, dva Superkupa, svjetsko prvenstvo, dobio je Ballon d'Or...

Iznad svega Ronaldinho će ostati upamćen kao nogometni virtuoz čije tehničke bravure nisu mogli izvoditi ni igrači poput Lea Messija, Maradone, Pelea...

- Nemoguće je voljeti nogomet i ne biti navijač Ronaldinha. Svima je donio osmijeh, kazao je veliki Pelé.

- Želim ti snage, dragi prijatelju. Istina uvijek izlazi na vidjelo. Velika zagrljaj, šampione, čestitao je rođendan Maradona.

- Nije bio lako igrati za Barcelonu sa 16 godina, puno mi je pomogao. Bio je uzor svima, puno sam naučio od njega. Imao sam sreću dijeliti mnoge stvari s njim. On je sjajna osoba, a to je najvažnije, kaže Messi.

Ronaldinho je promijenio način gledanja na moderni nogomet, pojavio se netko tko je vratio nogometu zaboravljenu čaroliju.

Njegov dolazak u Barcelonu 2003. godine bio je prekretnica, Ronaldinho je Barcu izveo iz depresije.

- Preokrenuo je klub, pomogao je klubu vratiti samopoštovanje, rekao je Guardiola.

- Bio je jedan od pionira u smislu uživanja u nogometu, djelovao je više kao surfer nego kao nogometaš, kaže Luis Enrique.

- Ronnie je igrač koji je vratio čaroliju klubu, mislim da mu moramo zahvaliti na onome što je učinio, rekao je Franck Rijkaard, njegov prvi trener u Barceloni.

Nažalost, Ronaldinho je život shvatio kao nogomet iako je zabava davno završila.

Gledajte i uživajte:

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.