Prosinečki: Vjerujem da to što sam izabran ispred Amara neće poremetiti odnose s Ivicom Osimom

Subota, 06. siječnja 2018. 16:33 Napisao/la  SC
Robi Prosinečki
Robi Prosinečki


Robert Prosinečki službeno je predstavljen kao izbornik BiH.

- Čast mi je što sam izabran za izbornika. U dva dana sam primio mnogo čestitki i nadam se da ćemo lijepo sarađivati na obostranu korist. Od dosta igrača sam dobio čestitke, ali neću navoditi imena. Za naredne utakmice igrat će igrači iz Premijer lige BiH, a popis ćemo objaviti vrlo brzo zbog viza koje su nam potrebne za SAD. Moram se konzultirati sa izbornikom mlade reprezentacije Vinkom Marinovićem. Pričat ću sa Ibiševićem i Lulićem, to mi je zadatak, rekao je Prosinečki.

Prosinečki je izrabran u konkurenciji Amara Osima, sina poznatijeg Ivice Osima.

- Razumljivo mi je da su mediji bili naklonjeni Amaru Osimu, ali ako budemo imali rezultat, onda će mediji biti naklonjeni reprezentaciji. Rezultat je taj koji može promijeniti sliku. Vjerujem da to što sam dobio posao ispred Amara neće poremetiti odnose s Ivicom. S njim sam u jako dobrim odnosima još iz igračkih dana. Kod njega sam debitirao u Jugoslaviji. On je svima nama promijenio pogled na nogomet i unio posebnu nogometnu filozofiju. To što sam pobijedio Amara su stvari koje se dogođaju u životu i ovome poslu, kaže Prosinečki.

Otkrio je Prosinečki koji mu je najveći motiv što je podstao izbornik BiH.

- Kada su došli pričati sa mnom prihvatio sam tu ideju. BiH je u samom vrhu europskog nogometa i taj motiv mi je bio ključni. Zbog toga nisam preuzeo Sloveniju jer smatram da BiH ima veću kvalitetu i da se može nešto napraviti, zaključuje Prosinečki.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.