ROBERT PROSINEČKI

Nikada nisam radio s većim lažljivcima

Subota, 02. srpnja 2022. 15:00 Napisao/la  SC

 Sukob između bivšega trenera i klupskih čelnika

Nikada nisam radio s većim lažljivcima

Robert Prosinečki otišao je iz Olimpije nakon samo četiri mjeseca u mučnoj atmosferi, sukob između sada već bivšega trenera i klupskih čelnika kulminirao je konferencijom za novinare predsjednika Olimpije Adama Deliusa u petak.

Delius tijekom konferencije nije baš lijepo govorio o Prosinečkom, njegova pomoćnika Mladena Rudonju optužio je da prodaje klub iza njegovih leđa, svoje stavove Delius je ponovio u klupskom priopćenju objavljenom nakon konferencije za novinare:

- Robert Prosinečki nekada je bio vrhunski nogometaš, a danas živi kako je navikao! Ne želi biti primjer igračima i slijediti klupsku filozofiju i vrijednosti. Nakon što je klub najavio njegov odlazak s mjesta trenera, u javnost iz sata u sat dolazi sve više neodrživih tvrdnji i floskula. Ali nitko ne zna da je tijekom priprema stručni stožer nekoliko puta (gotovo svaki dan) kartao do 4 ujutro uz alkohol i cigarete. Osim toga, kao trener je neodgovorno odgađao ili čak otkazivao zakazane treninge. Naposljetku, otkazao je trening bez konzultacija s predsjednikom ili direktorom kluba dva dana prije završetka priprema. Iz naše perspektive, sve ove činjenice same po sebi bile bi dovoljan razlog za razlaz s trenerom koji ovako radi u prvoligaškom društvu, stoji u priopćenju.

Ponukan salvom uvreda, Prosinečki je u subotu sazvao konferenciju za novinare:

- Može se za mene reći da ne znam raditi, ali nema šanse da nisam pošten. Radio sam s puno ljudi, ali nikada nisam radio s većim lažljivcima i prevarantima. Da smo Mladen Rudonja i ja htjeli prodati klub je apsurdno, kao i način kako su oni vodili klub. Takvo nešto ne bi uspjelo niti Alfredu Hitchcocku. Delius nas je pozvao na sastanak i rekao da će Barišić (sportski direktor, op.a.) napustiti klub, zatim je počeo spominjati nove ljude koji će ga naslijediti, a također je progovorio o pojačanjima za momčad, kazao je između ostalog Prosinečki.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.