Robert Prosinečki osam utakmica bez poraza, BiH nadomak elitnog razreda

Utorak, 16. listopada 2018. 20:51 Napisao/la  SC
Robert Prosinečki
Robert Prosinečki

 

Robert Prosinečki doveo je reprezentaciju BiH nadomak A jakosne skupine i Ligi nacija, gdje se nalazi 12 najboljih reprezentacija na kontinentu.

BiH je u Sarajevu (2:0) protiv S. Irske ostvarila treću pobjedu, vodi s 9 bodova u grupi ispred Austrije (3) i S. Irske bez bodova.

Prosinečki je reprezentaciju preuzeo 6. siječnja, s kombiniranim sastavom odmah je otišao na američku turneju gdje je u utakmicama protiv SAD i Meksika doživio poraz i remi.

Od 23. ožujka i utakmice protiv Bugarske, prvi stranac na klupi BiH u osam utakmica nije doživio poraz.

Odigrao je dva remija bez golova protiv Senegala i Crne Gore, nakon toga pobijedio je Južnu Koreju u gostima 3:1, Sjevernu Irsku u Belfastu 2:1, Austriju na Bilinom Polju 1:0, odigrao 0:0 protiv Turske...

Jedan od najdužih pozitivnih nizova u povijesti BiH podignuo je ljestvicu očekivanja.

BiH mora osvojiti još jedan bod da bi u idućem ciklusu Lige nacija igrala protiv najboljih europskim reprezentacijama.

Nakon prvog nastupa BiH u završnici jednog SP-a (2016. godine), Prosinečki ne krije planove:

- Mislim da moramo prema svojoj kvaliteti samo razmišljati o odlasku na Europsko prvenstvo, kaže Prosinečki prije početka kvalifikacija za EP početkom iduće godine.

Budući da je UEFA povećala broj reprezentacija koje sudjeluju u završnici, Prosinečki ima priliku postati prvih izbornik BiH u završnici jednog EP-a.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.