River Plate pobjednik Cope Libertadores, do naslova stigli preokretom u produžecima

Nedjelja, 09. prosinca 2018. 23:11 Napisao/la  SC
River Plate pobjednik Cope Libertadores
River Plate pobjednik Cope Libertadores

River Plate postao je prvak Južne Amerike pobjedivši u uzvratnom susretu finala Cope Libertadores Bocu Juniors 3:1 nakon produžetaka.

Nakon što je prvi susret super classica, igran na La Bomboneri, završio 2:2, uzvrat na Monumentalu je odgođen zbog napada na Bocine igrače te se drugi finalni ogled igrao na rasprodanom Santiago Bernabeu.

Odluka o pobjedniku donesena je u produžecima jer je akon 90 minuta susreta rezultat na semaforu bio 1:1.

Prvo veće uzbuđenje dogodilo se u 10. minuti kada je Riverov Maidana nespretnom reakcijom umalo zatresao vlastitu mrežu, a odmah potom Boca je zaprijetila preko Pereza koji je iz voleja pucao ravno u vratara Armanija.

Boca je novu ozbiljniju šansu imala u 30. minuti kada se lopta od živog zida odbila do Pereza, a njegov udarac blokirao protivnički igrač, no samo par centimetara od okvira gola.

I par minuta kasnije Boca je ta koja je stvorila prigodu, ali ju je upropastio Martinez nepreciznim udarcem.

A onda je u 44. minuti pogodio Benedetto i doveo u ekstazu Bocine navijače. Gol je postignut nakon kontre, a Benedetto je prošao dvojicu Riverovih braniča i precizno matirao Armanija.

U drugom dijelu nije bilo toliko prilika, no River Plate iz praktično prve prave prilike uspio je izjednačiti. Gol vrijedan produžetaka postigao je Lucas Pratto u 68. minuti nakon povratne lopte Fernandeza.

U 92. minuti Barrios je zaradio drugi žuti karton i iskljuenje te je Boca ostala sa igračem manje što je olakšalo posao Riveru koji je ipak morao čekati drugi produžetak za pobjedu.

Quintero je u 109. minuti sjajnu akciju okončao pogotkom pod prečku za 2:1.

Nakon što je Jarra pogodio vratnicu u 120. minuti, minutu kasnije Martinez je stavio točku na i sjurivši se prema praznim vratima Boce i pogodivši za konačnih 3:1.

Riveru je ovo četvrti naslov pobjednika Cope Libertadores, dok ih Boca Juniors ima šest. Rekorder je još uvijek Independiente koji je sedam puta osvajao Copu Libertadores.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.