RASPAD UMJETNE TVOREVINE

Anži raspodaje najbolje igrače i smanjuje budžet

Srijeda, 07. kolovoza 2013. 22:20 Napisao/la  SC

Kerimov je prije dvije godine najavio osvajanje Lige prvaka, ove godine Anži se nije ni plasirao u Ligu prvaka

Sulejman Kerimov više nije pijani milijuner! Otreznio se vlasnik Anžija, još jedne umjetne nogometne tvorevine koja nije dugo izdržala. Kerimov je odlučio rasprodati najbolje igrače, smanjiti budžet za dvije trećine i okrenuti se proizvodnji mladih igrača. Čuvaj se čelnika klubova koji  počnu govoriti o mladima, to je prvi znak da nemaju novaca.

 

Anži iz Mahačkale u nogometnog giganta trebao je niknuti na ničijem tlu, jedna od najskupljih europskih momčadi pretežito je živjela i trenirala u Moskvi, a igrala u nogometnoj provinciji Mahačkali. Simbol Kerimova ludiranja bio je Samuel Eto'o, najbolje plaćeni nogometaš na svijetu zarađivao je godišnje 20 mil. eura neto. Više neće, Eto'o je stavljen na transfer listu, navodno je za njegove usluge zainteresiran Napoli.

 

Žirkov, Denisov i Kokorin već su prodani moskovskom Dinamu, pitanje je tko je sljedeći.  Ukratko, budžet Anžija iduće sezone trebao bi iznositi oko 50 mil. eura, što je prosjek u ruskoj ligi. Kerimov je prije dvije godine najavio pohod na Ligu prvaka, a ove godine Anži se nije ni plasirao u Ligu prvaka.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.