Prijateljska utakmica: Reprezentacije Kosova i Albanije odigrale u Prištini neodlučeno

Petak, 13. studenog 2015. 17:23 Napisao/la  SC

Prijateljska utakmica: Kosovo - Albanija 2:2


Nogometne reprezentacije Kosova i Albanije neodlučeno (2:2) su prijateljsku utakmicu odigrale u Prištini pred 20.000 gledatelja.

Pogoci su postignuti u drugom poluvremenu. Albanija je u 54. minuti povela sa 1:0 golom Reya Manaja, Kosovo je izjednačilo golom Bersanta Celine iz kaznenog udarca četiri minuta kasnije.

Kosovo je povelo sa 2:1 pogotkom Elbasana Rashanija u 69. minuti, Amir Rrahmani, reprezentativac Albanije koji igra za Split, u 72. minuti izjednačio je na 2:2.

Na početku utakmice intonirana je samo albanska himna, albanski izbornik Gianni de Biassi i kapetan Lorik Cana rekli su da su na Kosovo došli proslaviti povijesni plasman na EP 2016.

- Utakmica je bila prilika da nas vide ljudi i u našem drugom glavnom gradu. Svaku mogućnost koristimo da isprobamo što više igrača za Europsko prvenstvo. Imamo dobre odnose sa Fudbalskim savezom Kosova i sporazum da nećemo ometati njegov izbor. Imamo kompletiranu ekipu, a Kosovo ima sreće da ima puno igrača koji igraju ne samo ovdje, nego i u Europi i svijetu, rekao je De Biassi.

Uoči utakmice premijer Kosova Isa Mustafa čestitao je selekciji Albanije na plasmanu na EP.