Prijateljska utakmica: Brazil - Italija 2:2, fešta od nogometa u Ženevi

Četvrtak, 21. ožujka 2013. 23:04 Napisao/la  SC

Brazil - Italija 2:2 (Fred 33',  Oscar 42'/ De Rossi 54', Balotelli 57')

Prijateljska utakmica

BRAZIL - ITALIJA 2:2

Stadion Stade de Geneve. Gledatelja: 30.084

Sudac: Studer (Švicarska)

Strijelci: 1:0 Fred (33'), 2:0 Oscar (42'), 2:1 De Rossi (54'), 2:2 Balotelli (57')

Žuti kartoni: Filipe Luis, Hernanes, Fred (Brazil), Maggio, Poli (Italija)

BRAZIL: Julio Cesar, Dani Alves, Dante, David Luiz, Filipe Luis (77' Marcelo), Fernando, Oscar (62' Kaka), Hernanes (90'+1 Luis Gustavo), Hulk (85' Vanderlei), Fred (68' Diego Costa), Neymar

ITALIJA: Buffon, Maggio, Barzagli, Bonucci, De Sciglio (74' Antonelli), De Rossi (80' Diamanti), Pirlo (46' Cerci), Montolivo, Giaccherini (67' Poli), Osvaldo (46' El Shaarawy) , Balotelli (83' Gilardino).

Spektakularnom prijateljskom utakmicom u Ženevi otvoren je veliki nogometni produženi vikend. Utakmica Brazila i Italije započela je minutom šutnje za preminulog olimpijskog pobjednika iz Moskve 1980. godine legendarnog talijanskog atletičara Pietra Menneu. Na prepunom stadionu prvo je poluvrijeme proteklo u znaku bolje igre Talijana i pogodaka Brazilaca a ono drugo posve je pripalo azzurrima. Pa je neodlučenih 2:2 najpravedniji ishod.

Već u drugoj minuti u kazneni je prostor po lijevoj strani ušao Giaccherini, preskočio je Luiza i pucao prema prvoj stativi, ali je Julio Cesar odbio u korner. Tri minute kasnije s ruba kaznenog prostora dijagonalu je opalio Neymar, ali je Buffon izboksao loptu u korner. Samo minutu kasnije loptu je na lijevoj strani u kaznenom prostoru primio Balotelli, pucao je iz prve, ali je Julio Cesar njegov pokušaj nogom izbacio u korner. U 14. minuti Balotelli dobro puca s ruba kaznenog prostora, no lopta zahvaća Luiza i završava tik uz stativu brazilskog gola.

Potom je i Brazil počeo prijetiti, a južnoamerička momčad do početnog je vodstva stigla u 33. minuti. Felipe Luis je ubacio s lijeve strane, branič Italije je pokušao odbiti, ali lopta je došla do Freda koji volejem lijepo pogađa za 1:0. Manje od deset minuta trebalo je Brazilcima da povećaju svoju prednost. Još su jednom odigrali brzu i efektnu akciju. Neymar je lijepo asistirao Oscaru, a nogometaš Chelseaja zabija pored Buffona. S ugodnim vodstvom Brazil je otišao na predah, ali u nastavku je zaigrala jedna druga Italija.

Azzurri su u drugom poluvremenu puno bolje stajali na terenu i to su naplatili dvama pogocima. Najprije je De Rossi golom u 54. minuti smanjio na 2:1 kada se odlično snašao nakon kornera, a samo tri minute kasnije Balotelli je izjednačio sjajnim udarcem s otprilike 20 metara od vratiju Julija Cesara. Talijani su do kraja susreta u još nekoliko navrata bili blizu pogotka, ali ipak je vrlo zanimljiva utakmica završila remijem.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.