KEAN IGRAO NA RUJEVICI

Priča o traktorima i Moiseu Keanu

Srijeda, 27. ožujka 2019. 21:04 Napisao/la  SC

Kean komentirao očeve zahtjeve

Keanu na Rujevici
Keanu na Rujevici

 

Priča o traktorima i Moiseu Keanu traje od kada je napadač Juventusa i novi talijanski A-reprezentativac igrao na Rujevici.

Kean je 2017. godine predvodio talijansku U-17 reprezentaciju u završnici prvenstva kojemu je domaćin bila Hrvatska, Italija je igrala u skupini s Hrvatskom na Rujevici.

Italija je Hrvatsku pobijedila 1:0, dvije minute prije kraja pogodak je postigao Kean.

Kean je U-17 Europsko prvenstvo igrao s reputacijom najmlađeg igrača koji je postigao pogodak gol u Ligama petice (utakmica protiv Bologne), najmlađeg koji je zaigrao u Seriji A i Ligi prvaka.

Juventus je u to doba taman dogovorio produljenje ugovora s maloljetnim igračem, Keanov menadžer je poznati Mino Raiola, koji je 17-godišnjem igraču dogovorio godišnju zaradu od 700.000 eura.

U to doba  oglasio se njegov otac koji živi u Obali Bjelokosti:

- Juventus je obećao cijelu opremu za moje imanje u Obali Bjelokosti. Želim nove traktore, Raiola im je to prenio. Oni se još nisu oglasili, rekao je otac mladoga igrača.

Tvrtka New Holland, koja proizvodi traktore, ima sjedište u Torinu.

Poslovno je povezana s Juventusom koji je na dresovima nosio njezino ime, pa je bilo logično očekivati da će Juventus bez problema nabaviti traktore.

Sve bi se oko traktora zaboravilo da se prije kvalifikacijske utakmice između Italije i Lihtenštajna opet nije oglasio otac sada najmlađega igrača koji je postigao pogodak za najbolju talijansku reprezentaciju u zadnjih 60 godina.

Prvi pogodak za najbolju talijansku reprezentaciju 19-godišnji Kean postigao je protiv Finske (2:0) u prvoj kvalifikacijskoj utakmici za EP 2020.

- Veoma sam sretan zbog njega iako imam problema s Juventusom, ne daju mi više ulaznica za utakmice. Rastavio sam se od Moiseove majke, ona je htjela odvesti dječaka u Englesku. Obećao sam Juveu da ću ga zadržati u Italiji, ali sam za uzvrat tražio dva traktora. Rekli su da to neće biti problem, ali ih još nisam dobio, rekao je njegov otac prije nekoliko dana.

Jasno da su njegove riječki odjeknule u talijanskim medijima, posebice onima žute boje.

Kean je postigao pogodak (6:0) i protiv Lihtenštajna, ali je nakon utakmice ipak bila zanimljivije saznati što će reći ili napisati o traktorima.

Danas se Kean napokon oglasio na društvenim mrežama:

- Traktori? Ne znam o čemu pričate. Čovjek kakav sam danas, postao sam zahvaljujući mojoj majci i to vam sve govori. Nikada ne zaboravite osobu koja vas je hranila, otkrio je Kean da nije baš u dobrim odnosima s ocem.

Dakle, ništa od traktora!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.