Predsjednik njemačkog nogometnog saveza Wolfgang Niersbach podnio ostavku

Ponedjeljak, 09. studenog 2015. 20:06 Napisao/la  SC

DFB je tu vijest potvrdio putem svoje internetske stranice, a Niersbach je napustio Savez zbog istrage o korupciji oko dodjele domaćinstva Svjetskog prvenstva u Njemačkoj 2006. godine.

Wolfgang Niersbach podnio je ostavku na mjesto predsjednika Njemačkog nogometnog saveza. DFB je tu vijest potvrdio putem svoje internetske stranice, a Niersbach je napustio Savez zbog istrage o korupciji oko dodjele domaćinstva Svjetskog prvenstva u Njemačkoj 2006. godine.

3. studenog njemački su istražitelji pretražili prostorije njemačkog Saveza, kao i kuću predsjednika Saveza te njegovih prvih suradnika.

- Od prvog dana sudjelovao sam u toj prekrasnoj priči i mogu kazati kako je sve bilo po pravilima. Žao mi je što se nakon devet godina vode istrage protiv Saveza, ali moram ponovno naglasiti kako je apsolutno sve bilo čisto. Kako bih zaštitio DFB, teška srca podnio sam ostavku na mjesto predsjednika Saveza. Bez obzira na ostavku, ostajem na raspolaganju istražiteljima, poručio je Niersbach.

Magazin Der Spiegel objavio je kako je DFB 2005. godine isplatio FIFA-i 6.7 milijuna eura na ime povrata pozajmice koju im je 2000. godine dao tadašnji gazda Adidasa Robert-Louis Dreyfus kako bi pomogao Njemačkoj da dobije domaćinstvo SP-a 2006.

Niersbach je u DFB-u radio četvrt stoljeća, te uspinjao s pozicije glasnogovornika do one glavnog tajnika da bi 2012. postao predsjednik.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.