Prekid u Portugalu, predsjednik Belenensesa odao priznanje devetorici igrača

Nedjelja, 28. studenog 2021. 09:48 Napisao/la  SC

Benfica do odmora vodila 7:0, utakmica prekinuta u drugom poluvremenu jer su domaćini ostali sa šestoricom igrača na terenu

Sedmi igrač se teže ozlijedio...
Sedmi igrač se teže ozlijedio...

Utakmica 12. kola portugalskog prvenstva zaokupila je pažnju svjetskih medija zbog nesvakidašnjeg poraza.

Vodeća Benfica pobijedila je domaći Belenenses s čak 7:0, svi su se pogoci dogodili do poluvremena, jer se u drugom poluvremenu nije igralo.

Razlog zbog kojega je utakmica prekinuta neviđen je na najvišoj razini natjecanja, početkom drugoga dijela Belenenses je ostao sa šestoricom igrača na terenu, pa se utakmica morala prekinuti.

Belenenses je utakmicu počeo sa samo devetoricom igrača, zbog čak 17 pozitivnih testova na koronavirus nije bilo izbora budući da su u klubu rezultate PCR testova saznali tek u 19.15 sati.

Pokušaj odgode utakmice nije prošao, utakmica se morala igrati:

- Gledam nogomet već 48 godina, nikada nisam vidio igrače s tako dostojanstvenim stavom kao što su bili igrači koji su istrčali na teren. Za njih imam osjećaj dubokog poštovanja. Svima su pokazali štO znači imati dostojanstvo. To što smo danas igrali ovdje bila je šteta za sve nas osim za devetoricu igrača koji su izdržali na terenu. Nema propisa i kalendara koji bi opravdali ovo što se dogodilo. Želim ostaviti poruku devetorici igrača koji su igrali, nikada u životu nisam vidio tako dostojanstven stav, rekao je predsjednik Belenensesa Rui Pedro Soares.

Drugo poluvrijeme Belenenses je počeo sa sedmoricom igrača, jedan se ubrzo ozlijedio pa je sudac morao prekinuti utakmicu.

Disciplinska komisija istražuje utakmicu, ako se utvrdi da su domaćini lažirali ozljede prijeti im kazna oduzimanjem pet do osam bodova.

Benfica (31) uvjerljivo vodi ispred Porta (29), Belenenses  je na 16. mjestu u Ligi 18 iz koje ispadaju zadnja tri kluba.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.