Prandelli nadmudrio Hodgsona: Bili smo bolji i fizički spremniji od Engleza, vjerovao sam u nas

Nedjelja, 15. lipnja 2014. 02:15 Napisao  Patrik Mršnik

Bili smo bolji, igrali smo jako dobro, napravili smo sve prema dogovoru. Nismo se prerano zatvorili, a kada smo to i učinili, nastavili smo biti opasni u napadu, rekao je talijanski izbornik nakon pobjede nad Engleskom

Nije dugo nakon pobjede Talijana protiv Engleske (2:1) u Manausu trebalo čekati na reakciju izbornika četverostrukih svjetskih prvaka. Kao i prije dvije godine u četvrtfinalu prvenstva starog kontinenta, Prandelli je nadmudrio Hodgsona u dvoboju starih lisaca i prekaljenih majstora trenerskog posla. Izenađenja, kao i hrabrost ponekad donesu ono najslađe iz utakmice u kojoj se trener odluči riskirati. Nije se Prandelli bojao umjesto iskusnog Abatea na mjesto lijevoga braniča postaviti Mattea Darmiana, beka Torina kojemu je to bilo tek drugo istrčavanje u nacionalnom dresu. Jednako ih nakon otvaranja Mundijala za Talijane ima i Gabrel Paletta, stoper Parme. Napadačka rješenja povjerio je Candrevi i Balotelliju, dvojcu koji je iskreirao pogodak za pobjedu i veliko slavlje navijača Italije usred Amazone.

- Bili smo bolji, igrali smo jako dobro, napravili smo sve prema dogovoru. Nismo se prerano zatvorili, a kada smo to i učinili, nastavili smo biti opasni u napadu. Bilo je jako teško igrati, devedeset intenzivnih minuta je iza mojih igrača, no mi smo pokazali da su pripreme u Convercianu za nas bile pun pogodak, kazao je Prandelli.

Na novinarsko pitanje oko Marija Balotellija nije imao previše za reći.

- Zabio je i učinio mene i Italiju ponosnima. Otvorilo mu se, pokazao je da zna biti na pravom mjestu u pravo vrijeme. Nećemo se dalje zamarati bitkom Kostarike i Urugvaja, na nama je da se za naredne obaveze pripremimo na najbolji mogući način, dodao je talijanski izbornik.

U suprotnom taboru nisu previše komentirali poraz, već način na koji je Engleska igrala. Izbornik Hodgson izjavio je kako je ovo za njega bila najbolja partija njegove reprezentacije otkako je na mjestu izbornika:

- Mogu reći samo da sam očekivao da ćemo pobjediti ovu utakmicu. Na poluvremenu sam bio uvjeren u naše slavlje, a žao mi je što nismo uspjeli okruniti našu dominaciju u nastavku susreta. Imamo igrače koji su jako dobri, smatram da za nas Svjetsko prvenstvo počinje od danas. Moramo u nastavku turnira pokazati da smo pravi te da smo zaslužili proći skupinu. Bili smo dobri, bili smo jaki, ali smo igrali protiv kvaltetnog protivnika, rekao je Roy Hodgson.

Drugo kolo u skupini D nosi dvoboje dvaju pobjednika odnosno dvaju poraženih. Urugvaj će na noge Engleskoj, a Italija će se suprotstaviti Kostariki. Puno zanimljivosti očekuje sve četiri momčadi u nadmetanju u kojem se pretpostavljalo da će dalje promovirati samo europske momčadi. 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.