Povratak na Old Trafford: Manchester United morat će izdvojiti 180 milijuna eura za Cristiana Ronalda

Petak, 26. rujna 2014. 10:17 Napisao/la  SC

Manchester United, ili pak klub koji se odluči upustiti u utrku s njima za eventualno Ronaldovo dovođenje morat će ponuditi minimalno 80 milijuna eura na ime transfera uz tjednu plaću od oko 480 tisuća eura 

Posljednjih se dana aktualiziralo pitanje eventualnog povratka jednog od najboljih nogometaša svijeta, Cristiana Ronalda u redove Manchester Uniteda. Kapetan portugalske reprezentacije se prije pet sezona s Old Trafforda zaputio u madridski Real, a nakon serije loših rezultata koja je zadesila momčad Louisa Van Gaal čini se kako klub ne misli stati trošiti. Dolaske Falcaa, Blinda, Shawa, Di Marie i  ostalih skupocjenih pojačanja mogao bi zasjeniti onaj klupske ikone Cristiana Ronalda. No, da se to dogodi, klub iz crvenog dijela Manchestera morat će izdvojiti najmanje 180 milijuna eura za cjelokupan boravak Ronalda u klubu.

U brojkama, jasno je da Cristiano Ronaldo u madridskom Realu, prema novom ugovoru iz rujna prošle godine zarađuje 21 milijun eura godišnje, odnosno da mu je neto tjedna plaća 410 tisuća eura. Real Madrid ugovor igrača poštuje u cjelosti te plaća sav iznos od 52 posto poreza, što znači da sve zajedno za jednu tjednu plaću klub potroši okruglih 900 tisuća eura. Problem predstavlja tzv. porez na bogate (45 posto) koji primjenjuje Velika Britanija, pa bi Ronaldo, procjenjuje se, morao pristati na značajno smanjenje osnovnih uvjeta trasfera.

Manchester United, ili pak klub koji se odluči upustiti u utrku s njima za eventualno Ronaldovo dovođenje morat će ponuditi minimalno 80 milijuna eura na ime transfera uz tjednu plaću od oko 480 tisuća eura tjedno kako bi ga pridobio u svoje redove. 

Cristiano Ronaldo u proteklih je pet sezona u Realu postao treći najbolji strijelac kluba zabivši 264 pogotka u deset utakmica manje. Nesumnjivo je da će se njegov transfer isplatiti iako će Portugalac u veljači napuniti trideset godina. Nakon pobjede Reala protiv Elchea Ronaldo je rekao kako ne priznaje spekulacije i kako je njegova budućnost u Madridu. Uz United, zainteresirana je i druga strana, Manchester City, a u kontekstu transfera spominju se i Chelsea odnosno PSG i Bayern. 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.