PORUKA HNS-u Predsjednik talijanskog nogometnog saveza prvi put spomenuo kolovoz

Četvrtak, 26. ožujka 2020. 00:22 Napisao/la  SC

Agonija oko sudbine klupskog natjecanja neće prestati barem još dva mjeseca ako UEFA pristane da se nacionalna prvenstva završe krajem kolovoza

Hoće li igrati u kolovozu?
Hoće li igrati u kolovozu? Foto: Lario Tus

Predsjednik talijanskog nogometnog saveza (FIGC) Gabriele Gravina uporno ustraje na tome da se natjecanje u Seriji A mora privesti kraju:

- Dok god mogu, neću izgubiti nadu da će se sezona nastaviti. Učinit ću sve da to učinim. Od mene je teško očekivati da ću odustati. Svjestan sam da je još uvijek prerano razmišljati o datumu, ali moramo razmišljati pozitivno. Potrudit ćemo se dobiti potporu UEFA-e i FIFA-e da završimo kasnije od 30. lipnja, da možemo iskoristiti srpanj i kolovoz, kaže Gravina.

Predsjednik talijanskog saveza smatra da su nakon odgodi EURO-a i Olimpijskih igara klubovi dobili dva mjeseca više vremena nadati se da će koronavirus postati prošlost.

Gravina je prvi put javno spomenuo kolovoz, što je poruka svim europskim savezima.

Budući da čelnici pet najjačio europskih liga vrše pritisak na UEFA-u da se klupske sezone privedu kraju, agonija oko sudbine klupskog natjecanja neće prestati barem još dva mjeseca ako UEFA pristane da se nacionalna prvenstva završe krajem kolovoza.

HNS svoje odluke  donosi u skladu s preporukama UEFA-e pod uvjetom da Nacionalni stožer civilne zaštite ne prisili Vladu da posredstvom Središnjeg ureda za sport naloži nacionalnim savezima izvanredne mjere.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.