Portugal: Porto osvojio 27. titulu bez poraza, 14. u posljednjih 20 godina

Ponedjeljak, 20. svibnja 2013. 00:40 Napisao/la  L.K.

Momčad Porta osvojila je svoju 27. titulu prvaka Portugala, treću uzastopnu, pobjedom u posljednjem kolu 2:0 na gostovanju kod Pacos Ferreire.

 

 

 

Portu je to 27. titula prvaka Portugala, treću uzastopnu i sada ima pet manje od Benfice sa kojom se borio do posljednjeg kola. Tako se Benfica nakon poraza u finalu Europa lige oprostila od još jedne titule. Porto je uoči zadnjeg kola imao bod više od Benfice koju je u pretposljednjem kolu na Dragaou u dramatičnom pobjedio 2:1 u sudačkoj nadoknadi.

Golove za Porto u posljednjem kolu protiv ekipe Pacos Ferreira postigli su Argentinac Lucho Gonzalez i Kolumbijac Jackson Martinez. Porto i drugoplasirana Benfica slijedeće će sezone igrati u Ligi prvaka dok će trećeplasirana momčad Pacos Ferreire debitirati u kvalifikacijama za Ligu prvaka. U kvalifikacijama za Europsku ligu nastupit će Braga, Estoril i Vitoria Guimares. Ligu napuštaju Moreirense i Beira Mar.

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.