Tomas Tuchel novi je trener PSG-a, Nijemac potpisao dvogodišnji ugovor

Ponedjeljak, 14. svibnja 2018. 20:39 Napisao/la  SC
Tomas Tuchel preuzeo je klupu PSG-a
Tomas Tuchel preuzeo je klupu PSG-a

Thomas Tuchel novi je trener PSG-a, koji će na klupi naslijediti Unaija Emeryja.

Njemački strateg potpisao je dvogodišnji ugovor s francuskim prvakom, a najvažniji cilj bit će mu dovesti momčad barem do polufinala Lige prvaka.

- S velikom radošću, ponosom i ambicijom pridružujem se velikom svjetskom nogometnom klubu PSG-u. Momčad posjeduje velik potencijal s odličnim igračima i ovo će biti velik izazov za mene. Radujem se i što ću upoznati Park prinčeva, legendarni europski stadion na kojem je atmosfera fantastična, rekao je Tuchel nakon potpisivanja ugovora.

Tijekom karijere Tuchel je vodio Mainz, nakon čega je dvije godine bio na čelu Borussije Dortmund, s kojom se rastao prošlog svibnja.

- Svjestan sam kvalitete koju momčad posjeduje. Pa tu igraju neki od najboljih nogometaša svijeta i učinit ćemo sve da srušimo sve granice, kako u Francuskoj, tako i u Europi, poručio je Tuchel.

Njegovim dolaskom oduševljen je predsjednik PSG-a Nasser Al-Khelaifi, koji vjeruje kako s Nijemcem može ostvariti najveći san - trofej Lige prvaka.

- Jako smo sretni što je Tuchel postao naš novi trener i želimo mu svu sreću. Ambiciozan je, krasi ga osobnost i uvijek želi igrati napadački nogomet te gura momčad prema naprijed, što je od prvog dana i cilj PSG-a, naglasio je Al-Khelaifi.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.