Strinić: Ne vjerujem da podmetnute eksplozije u Dnjipropetrovsku imaju veze s EURO-om

Petak, 27. travnja 2012. 21:09 Napisao/la  Ivan Jelić

Nije me strah, ali  nije ugodno kada se tako nešto dogodi u gradu u kojem živite. Sigurno je da neću odlaziti u grad narednih dana, kaže Ivan Strinić

Četiri podmetnute naprave eksplodirale su petak prijepodne u ukrajinskom gradu Dnjipropetrovsku. Dvije su se eksplozije dogodile na prometnoj tramvajskoj postaji, treća na željezničkom kolodvoru, četvrta je eksplodirala u samom centru milijunskog grada. Ozlijeđeno je prema prvim vijestima 27 osoba, od toga 9-toro  djece. Dvojica bivših igrača Hajduka, hrvatski reprezentativci Ivan Strinić i Nikola Kalinić, nose dresove prvoligaša Dnjipra:

- U vrijeme kada su eksplodirale podmetnute eksplozivne naprave mi smo bili na treningu u kampu Dnjipra, koji se nalazi na drugom kraju grada od mjesta gdje su se dogodile eksplozije. Živim daleko od mjesta nemilih događaja. Nije me strah, ali  nije ugodno kada se tako nešto dogodi u gradu u kojem živite. Sigurno je da neću odlaziti u grad narednih dana, posebice sada kad su mi iz Splita u goste došli roditelji, kaže Strinić.

 Ukrajina je zajedno sa Poljskom domaćin EURO-a, koji započinje za nešto više od mjesec dana. Neki podmetnute eksplozivne naprave povezuju s tim događajima, drugi pak spekuliraju da su iste postavljene zbog Julije Timošćenko, koja izdržava sedmogodišnju zatvorsku kaznu zbog zlouporabe položaja i ovlasti u vrijeme kada je obnašala funkciju premijerke Ukrajine, a koja je rođena u ovom gradu:

 - Dnjipropetrovsk nije među gradovima u kojima  će se igrati utakmice Europskog prvenstva. Stoga ne vjerujem da je to razlog terorističkog čina koji se dogodio. Koji je stvarni razlog ne znam, nisam dovoljno upoznat u događanja u Ukrajini proteklih godina, zaključuje Strinić

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.