Samuelu Eto'ou smanjena kazna s 15 utakmica na osam mjeseci

Subota, 07. siječnja 2012. 12:43 Napisao  Marko Babić

Eto'o je prvotno kažnjen jer je u studenom poveo štrajk igrača koji su nakon dvije prijateljske utakmice s Marokom otputovali putovati na susret u Alžir dok im se ne isplate obećane novčane nagrade

Kamerunski nogometni savez smanjio je Samuelu Eto'ou kaznu od 15 utakmica na vremensku od osam mjeseci tako da će Eto'o propustiti samo četiri utakmice reprezentacije. Odluka je donesena nakon maratonskog sastanka Kamerunskog nogometnog saveza koje je na kraju odlučilo smanjiti kaznu.

Eto'o je prvotno kažnjen jer je u studenom poveo štrajk igrača koji su nakon dvije prijateljske utakmice s Marokom otputovali putovati na susret u Alžir dok im se ne isplate obećane novčane nagrade. Kazna koja je izrečena bivšem napadaču Intera i Barcelone, u Kamerunu je naišla na osudu i potaknula je čelnike Saveza da ponovo razmotre slučaj. Inače, Savez je zbog otkaza utakmice platio odštetu Alžiru u visini od 500 tisuća dolara budući da je prodano 40 tisuća ulaznica, a utakmica je na kraju odgođena.

Kazna je smanjena i Enohu Eyongu, zamjeniku kapetana, koji će sada propustiti samo jednu utakmicu reprezentacije i to onu protiv Egipta u veljači u sklopu kvalifikacija za Afrički kup nacija 2013. godine.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.