Preminuo Miljan Miljanić, legenda jugoslavenskog nogometa

Petak, 13. siječnja 2012. 18:23 Napisao  Marko Babić

FIFA ga je za izniman rad nagradila 2002. godine ordenom za iznimne zasluge u nogometu, a u karijeri je nosio dres Crvene zvezde, Reala i Valencije, te je bio izbornik Jugoslavije

Nogometni savez Srbije potvrdio je srpskim medijima da je u petak preminuo Miljan Miljanić, bivši nogometaš Crvene zvezde koji je nosio dres madridskog Reala i Valencije.

Miljanić je rođen 4. svibnja 1930. u Bitolju, u dresu Crvene zvezde je osvojio četiri prvenstva i tri kupa, a za vrijeme dok je igrao u madridskom Realu osvojio je duplu krunu u sezoni 1974./1975. godine.  Kao izbornik vodio je Jugoslaviju na Svjetskim prvenstvima 1974. godine u Njemačkoj odnosno 1982. godine u Španjolskoj.

Miljanić je bio i predsjednik Nogometnog saveza Jugoslavije od 1992. godine od 2002. godine kada je otišao u mirovinu. Napisao je nekoliko knjiga o nogometu, a pod okriljem FIFA-e i UEFA-e držao je predavanje po cijelom svijetu.

FIFA ga je za izniman rad nagradila 2002. godine ordenom za iznimne zasluge u nogometu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.