HRVATSKI PROTIVNICI UVJERLJIVI

Irci nadigrali BiH, Španjolci bolji od Srbije

Subota, 26. svibnja 2012. 18:12 Napisao/la  SC

Prijateljske nogometne utakmice: Španjolska - Srbija 2:0, R. Irska - BiH 1:0

Prijateljske nogometne utakmice protivnika Hrvatske

R. IRSKA - BiH 1:0

Irska: Westwood, McShane (79 Kelly), Ward, O'Dea, Dunne (70 St Ledger), Duff (46Andrews), Gibson, Whelan (46 McGeady), McClean, Doyle (63 Walters), Keane (63 Long)

BiH: Begović, Mujdža (56 Zahirović), Pandža, Jahić, Pjanić, Medunjanin (46 Vrančić), Rahimić (46 Stevanović), Lulić, Misimović (82 Alispahić), Džeko, Ibišević (70 Vranješ)

Republika Irska pobijedila (1:0) je BiH u Dublinu u prijateljskoj utakmici kojom igrači Giovannija Trapatttonija počinju pripreme za utakmicu protiv Hrvatske. Strijelac jedinog pogotka u 77. minuti bio je Long, koji je mrežu zatresao udacem glavom na ubačaj Mc Geadyja.

Irci su bili bolja momčad, poglavito u drugom dijelu utakmice kada su stvorili nekoliko izglednih prilika. Najbolji igrač BiH bio je vratar Begović, koji je najzaslužniji za minimalni poraz igrača Safeta Sušića. Irci su dvaput gađali okvir vratiju u drugom poluvremenu, Walters (79) je propustio izglednu šansu, a Begović je nekoliko puta spretno spriječio najgore.

Uglavnom ravnopravni odnos snaga u prvom poluvremenu donekle je narušavao McClean, koji je zadavao najviše briga obrani BiH. U 43. minuti McClean je udarcem izvana natjerao vratara Begovića na prvu ozbiljnu intervenciju, a u 45. minuti Begović iz blizine brani pokušaj Duffa koji je Irsku mogao dovesti u vodstvo.

Najbolju priliku za BiH propustio je Alispahić u 89. minuti, kada je traljavo završio izglednu akciju za udarac.

ŠPANJOLSKA – SRBIJA 2:0

Španjolska: Casillas, Albiol, S. Ramos (46 Dominquez), Juanfran, Jesus Navas, Bruno (69 Garcia), Alba (65 Monreal), Xavi Alonso (46 Beriat), Cazoria, Negredo (46 Silva), Soldado (46 Adrian)

 Srbija: Kahriman, Kolarov, Tošić, Subotić, Basta, Ivanović, Radovanović (66 Matić), Ljajić (76 Tošić), Ignjovski (66 Fejsa), Đuričić (65 Janković), Lekić (76 Šćepović)

Nogometaši Španjolske pobijedili su Srbiju rezultatom 2:0. Prvi pogodak postigao je Adrian u 64. minuti nakon što je brznonogi Jesus Navas pobjegao po desnom boku i precizno asistirao za pogodak glavom. U 73. minuti Ivanović je neoprezno zahvatio po nozi Adriana, prekršaj u kaznenom prostoru u pogodak s bijele točke pretvorio je Cazorla.

Španjolci su igrali bez 9 reprezentativaca, koji su za Barcelonu i Athletic u subotu igrali u finalu Kupa Kralja. Druga postava protivnika Hrvatske na EURO-u pokazala je na trenutke naznake jednog od favorita prvenstva, iako je jasno da španjolska momčad s igračima poput Inieste i Xavija odmah dobiva dimenziju više.

Na klupi Srbije debitirao je izbornik Siniša Mihajlović, koji se u prvoj utakmici uvjerio u poznatu tezu da Srbija ima daleko bolje igrače nego momčad. Do završnice utakmice srpska obrana odlijevala je iskušenjima, a onda  su Španjolci došli na svoje.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.