Džajić: Zvezda bi imala značajnu ulogu u Europi da nije bilo ratova

Nedjelja, 01. siječnja 2012. 13:10 Napisao/la  I. V.

Slavno razdoblje Zvezde danas personificira jedino trener Robi Prosinečki, najbolji igrač nekoć najboljeg kluba na kontinentu

Dragan Džajić, slavni jugoslavenski nogometaš i priznati direktor europskog prvaka Crvene zvezde, zaglibio je svojedobno u optužbama vezanih za mutne poslove u nogometu. Dok prolazi razdoblje rehabilitacije, Džajića se sve češće spominje na nekoj funkciji u savezu ili Zvezdi, koja je 1991. godine osvojila preteču Lige prvaka. U razgovoru za crnogorski dnevnik ''Vijesti'' Džajić je tadašnju Zvezdu s punim pravom usporedio s Barcelonom.

- Dok je bio trener u Barceloni, Cruyff me pitao za prijateljsku utakmicu protiv Crvene zvezde. To i nije baš bilo toliko davno, prije dvadesetak godina. Nedugo zatim smo Drulića posudili Barceloni B. Vidite gde je danas Barcelona, a gde je Zvezda! Mislim da bi Zvezda i danas imala značajnu ulogu u Europi da nije bilo ratova, sankcija..., izjavio je Džajić.

Barcelona je prvu titulu europskog prvaka osvojila prije točno dva desetljeća ili godinu dana nakon Zvezde, pod vodstvom Johanna Cruyffa počelo je nova era katalonskog nogometa koju je Pep Guardiola doveo do perfekcije. Upravo Guardiola personificira uspon Barcelone budući da je igrao u finalu Lige prvaka 1992. godine protiv Sampdorije (1:0). Slavno razdoblje Zvezde danas personificira jedino trener Robi Prosinečki, najbolji igrač nekoć najboljeg kluba na kontinentu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.