Francuska - Njemačka: Nitko na stadionu nije bio svjestan terorističkog napada

Subota, 14. studenog 2015. 11:58 Napisao/la  SC

 U 19. minuti utakmice stadionom su odjeknule detonacije, utakmica se nastavila igrati...

Zbog terorističkog napada u Parizu utakmica između Francuske i Njemačke (2:0) na Stade de Franceu više se spominje u policijskim nego u sportskim izvješćima. U 19. minuti utakmice stadionom su odjeknule detonacije, nitko na stadionu nije mogao ni pomisliti da su nedaleko eksplodirale bombe samoubojica, poginule su tri osobe.

Nakon utakmice strah je zavladao Stade de Franceom, počela je evakuacija, gledatelji su u hodnicima stadiona na teror odgovorili pjesmom... Stotine Francuza zapjevalo je Marseljezu.

Ni njemačkim reprezentativcima nije bilo lako budući da su ostali zatočeni na stadionu:

- Svi smo u šoku. Utakmica i golovi padaju u drugi plan na ovakve dane. Svi smo na klupi bili jako uplašeni, rekao je nakon utakmice njemački izbornik Joachim Löw.

- Kod igrača je zavladao velik strah i vrlo čudna atmosfera. Vidjelo se da su u šoku. Odmah su uzimali mobitele da se informiraju ili jave kući, rekao je menadžer reprezentacije Oliver Bierhoff.

Sudac utakmice, Španjolac Antonio Mateu Lahoz, priznao je da nitko na terenu nije bio svjestan što se događa izvan stadiona.

Utakmica se igrala dok je u Parizu trajao nezapamćeni pokolj u kojemu je stradalo više od 150 ljudi...

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.