MORBIDNA ŠALA Swansea City osudio nečuveno ruganje pogibiji Emilijana Sale

Subota, 26. listopada 2019. 13:11 Napisao  I. V.

Nastrana provokacija nepoznatog autora otišla toliko daleko da je pod brojem leta izvedena riječ "mrtav" (D3AD).

MORBIDNA ŠALA Swansea City osudio nečuveno ruganje pogibiji Emilijana Sale

 

Swansea City osudio je ponašanje navijača koji se rugaju smrti Emilijana Sala, Argentinca koji je poginuo u zrakoplovnoj nesreći u Engleskom kanalu dok je letio iz Nantesa u Cardiff.

Uoči derbija između Swansea i Cardiff, po navijačkim forumima na društvenim mrežama počela e kolati avionska karta s imenom pokojnog Sale.

Morbidna provokacija otišla je toliko daleko da je pod brojem leta izvedena riječ "mrtav" (D3AD).

- Swansea City svjesan je sramotne slike koja trenutno kruži društvenim medijima uoči nedjeljnog derbija u Južnom Walesu u vezi s tužnom smrću napadača Cardiff Cityja Emilijana Sala. Blisko surađujemo s policijom Južnog Walesa koja će provoditi istragu kako bi utvrdila početni izvor. Slika je sramotna i ni na koji način ne predstavlja naš klub, niti naše navijače. Vodimo politiku nulte tolerancije prema bilo kakvom diskriminirajućem, neprihvatljivom i antisocijalnom ponašanju i to ćemo strogo provoditi prije, za vrijeme i nakon nedjeljnog derbija u Južnom Walesu. Svatko tko se bude koristio ovakovm vrstom materijala ili se bude ponašao na neprihvatljiv način suočit će se s krivičnim postupkom. Klub snažno podupire policiju Južnog Walesa u procesuiranju autora ovih slika, stoji u klupskom priopćenju.

Emiliano Sala poginuo je neposredno nakon što je potpisao ugovor s Cardiffom.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.