MASKE SU BRZO PALE

Čeferin ucijenio belgijske klubove

Petak, 03. travnja 2020. 09:13 Napisao/la  SC

Belgijski klubovi neće igrati u Europi

Aleksander Čeferin
Aleksander Čeferin

Belgijanci su prvi utjecajniji europski savez koji je odlučio prekinuti sezonu.

Nije trebalo dugo čekati da maske u Nyonu padnu!

Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin otvoreno je ucijenio belgijski savez:

- Možemo razgovarati o materijalnoj šteti klubova koji organiziraju nogometne utakmice. Utakmice bez navijača sigurno nisu iste. Moramo biti svjesni da se cijeli svijet nalazi u specifičnoj situaciji. Još je bolje igrati utakmice na TV-u nego uopće ne igrati utakmice. Oni koji će samovoljno odlučiti završiti sezonu, sljedeće sezone možda neće igrati u europskim natjecanjima, zaprijetio je Čeferin belgijskim klubovima.

Čeferinova retorika ne razlikuje se od retorike čelnika nekoliko najbogatijih liga, UEFA otvoreno štiti interese bogatih na štetu siromašnijih koji nemaju nikakvu korist od toga da se sezona nastavi.

Ima toga još nakon što je FIFA utemeljila svojevrsni fond socijalne pomoći:

- Nogomet je jedna od rijetkih industrija na svijetu u kojoj se rad potpuno zaustavio. Troškovi, naravno, i dalje postoje. S druge strane, također je istina da će se problem oko nogometa riješiti prilično brzo. Teško je reći hoće li to potrajati mjesecima ili godinama. Sve ovisi o tome kada će se kriza završiti i možemo se ponovno početi igrati. Potpredsjednici su dobili prilično neobičan prijedlog da odobre trošenje prilično velikog iznosa od FIFA-e. Namijenjen je onima koji će ga trebati, a mi odlučujemo kome će ga trebati. Ovo je bila neobična situacija i uspostavili smo radnu grupu koja će točno utvrditi posljedice krize. Na UEFA-i moramo vidjeti kako možemo završiti sezonu. Moramo pričekati dok ne završimo europska natjecanja i državna prvenstva, a onda ćemo vidjeti gdje smo, rekao je Čeferin za RTV Sloveniju.

Osim što je fond postao novi potencijalni izvor korupcije po čemu je FIFA poznata, baš će biti zanimljivo vidjeti kome će Čeferin najviše financijski pomoći ako barem 80 posto od 55 članova UEFA-e nema nikakve koristi od toga da se sezona nastavi.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.