FAIR PLAY Marcelo Bielsa naredio igračima Leedsa da puste pogodak Aston Villi

Nedjelja, 28. travnja 2019. 18:57 Napisao/la  SC

Tim potezom argentinski stručnjak uskratio svojoj momčadi  teoretsku šansu da osvoji drugo mjesto i ostvari izravni plasman u Premierligu

Marcelo Bielsa
Marcelo Bielsa

 

Marcelo Bielsa ponovo je u središtvu svjetske pozornosti!

Leeds i Aston Villa odigrali su 1:1 u utakmici 45. kola Championshipa.

Obje se momčadi bore za jedno o četiri mjesta u play-offu koje može donijeti promociju u Premierligu, prva dva kluba izravno idu u Premierligu.

Nakon 45. kola ovako izgleda poredak na vrhu: Norwich 91, Sheffield United 88, Leeds 83, WBA 80, Aston Villa 76, Derby 70, Middlesbourgh 70,...

Raspored je mogao biti drugačiji da menadžer Leedsa Marcelo Bielsa nije povukao potez o kojemu bruji cijeli nogometni svijet.

Nogometaši Leedsa postignuli su pogodak na nedostojan način.

Dok je napadač Aston Ville Jonathan Kodjia ležao na travi njegovi su suigrači zastali i čekali da netko izbaci loptu kako bi se ozlijeđenom igraču ukazala pomoć.

Poljski reprezentativac Mateusz Klich u dresu Leedsa nastavio je igrati kao da se ništa ne događa, ušao slijeva i postigao pogodak prije nego što su obrambeni igrači Aston Ville uspjeli adekvatno reagirati!

Igrači Aston Ville burno su reagirali nakon pogotka, skočila je gostujuća klupa, došlo je do naguravanja, Villin Anwar El Ghazi dobio je crveni karton.

Menadžer Aston Ville John Terry, nekada kapetan Chelsea i engleske reprezentacije, počeo je raditi pritisak na Bielsu.

A onda se dogodio potez koji nikada nije viđen u modernom engleskom nogometu.

Bielsa je naredio svojim igračima da puste Aston Villi da izjednači!

Nogometaši Leedsa stajali su dok Adomah nije zatreso mrežu za 1:1.

Tim potezom Bielsa je svojoj momčadi uskratio teoretsku šansu da osvoji drugo mjesto i ostvari izravni plasman u Premierligu.

Kontroverzni argentinski trener ovakvim potezom pridobio je simpatije većine ljubitelja nogometa i prije svih istinskih sportaša.

Međutim, nisu svi isto reagirali.

Irska kladionica Paddy Power odlučila je vratiti novac onima koji su se kladili samo na pobjedu Leedsa.

- Donijeli smo tu odluku nakon što je Leedsov sasvim legitiman gol za prednost poništen zbog trenutka ludila Marcela Bielse, stoji u obrazloženju odluke.

Bielsa kaže da nije napravio ništa neobično.

- Samo smo im vratili gol. Engleski nogomet je poznat po fair-playu pa ne moram to posebno komentirati. To je normalno. Napravili smo točno ono što smo trebali, kazao je trener Leedsa.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.