Luka Bonačić, instruktor u QFA-u: Ne vjerujem da će FIFA oduzeti Kataru domaćinstvo SP-a 2022. godine

Četvrtak, 04. lipnja 2015. 11:11 Napisao/la  Ivan Jelić

Puno je američkog kapitala uloženo u ovu zemlju! Već se renoviraju postojeći i grade novi stadioni, kao i tri podzemne željeznice, kaže Bonačić, koji radi kao instruktor u katarskom nogometnom savezu (QFA)


Luka Bonačić nije uspio spasiti od ispadanja momčad Al-Shahaniyje SC iz prve lige Katara. Preuzeo je ekipu u situaciji kada je spas od ispadanja iz elitnog razreda bio ravan senzaciji. Bonačić se nikada ne predaje i umalo je uspio u svojoj misiji. Na kraju prvenstvene utrke Al-Shahaniya je zaostala tri boda za Al Wakrahom, ispala iz lige, ali su čelnici katarskog saveza prepoznali Bonačićev rad. Trener    koji godinama radi s momčadima iz Irana, Emirata, Saudijska Arabije... svugdje je ostavio pozitivan dojam. U Kataru je na kraju dobio atraktivan posao kao instruktor u nogometnom savezu (QFA).

Katar je postao obećana nogometna zemlja od kada je dobila domaćinstvo SP-a 2022. godine. Međutim, utjecajni svjetski mediji sve više spekuliraju da će američka administracija zatražiti oduzimanje domaćinstva Kataru i Rusiji zbog korupcijske afere u FIFA-i. Bonačić se nalazi u Splitu, na odmoru je do 20. srpnja i ne izgleda zabrinuto za budućnost katarskog domaćinstva:

- Ne vjerujem da će FIFA-a oduzeti Kataru organizaciju Svjetskog prvenstva 2022. godine. Puno je američkog kapitala uloženo u ovu zemlju! Već se renoviraju postojeći i grade novi stadioni, kao i tri podzemne željeznice. U nogometnom savezu Katara postavljen je brojčanik, koji odbrojava dane do poćetka Svjetskog prvenstva. Ne sumnjam da će Svjetsko prvenstvu u Kataru biti jedno od najbolje i najspektakularnije organiziranih. Igrat će se u prosincu 2022. godine, kada će vremenske prilike biti najbolje, kada je temperatura najugodnija za igranje. Dovoljno je spomenuti da u ugovoru, koji su potpisali kada su dobili organizaciju svjetskog prvenstva, između ostalog stoji stavka da će do početka prvenstva zasaditi 22 milijuna stabala da bi se cijeli Katar  zazelenio, kaže Bonačić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.