Europsko udruženje klubova protiv novog formata Svjetskog klupskog prvenstva

Petak, 25. listopada 2019. 10:47 Napisao/la  SC

Najveći europski klubovi zauzeli  jedinstveni stav, ni jedan član ECA neće sudjelovati na revidiranom natjecanju! Drugim riječima, FIFA i ECA tek počinju pregovore oko podjele zarade

Europsko udruženje klubova protiv novog formata Svjetskog klupskog prvenstva

FIFA je utvrdila novi format zavšnice Svjetskog klupskog prvenstva, koji će se početi igrati od 2021. godine u Kini.

Na Kongresu u Šangaju određeno je da će u završnici igrati 24 klubova, što je izazvalo negativne reakcije najbogatijih klubova na svijetu.

Isti su klubovi pokušavali zadnjih mjeseci utjecati na odluku FIFA-e, ali nisu uspjeli.

Kalendar natjecanja počeo je toliko fizički opterećivati najbolje igrače da treneri svjesno određuju prioritete čime klubovi dolaze u sukob s interesima UEFA-e i FIFA-e.

FIFA je nemilosrdno grabežljiva kada je u pitanju zarada!

Prema novim pravilima, 24 momčadi bit će podijeljene u osam skupina sa po tri momčadi.

Najbolje momčadi u skupinama igrat će u četvrtfinalu turnira.

Prvenstvo se više neće održavati u prosincu kao do sada, nego u lipnju kada završe nacionalna prvenstva čime se igrači dodatno fizički troše.

Jedina pogodnost je da bi se Svjetsko klupsko prvenstvo trebalo održavati svake četiri godine, što znači da će europski predstavnici na prvom Svjetskom prvenstvu 2021. godine biti pobjednici Lige prvaka 2018., 2019., 2020. i 2021. godine.

Malo je čudno da u završnici svjetskog prvenstva sudjeluje klub koji je bio europski prvak prije četiri godine, ali u završnici će ionako igrati čak osam europskih klubova, šest južnoameričkih, po tri azijska i afrička kluba, te jedan klub iz Oceanije.

- Svijet će upoznati pravo Svjetsko klupsko prvenstvo. To će nam omogućiti da stvorimo značajne prihode, ali želim naglasiti vrlo jasno: FIFA od toga neće imati nikakve zarade, jer ćemo to uložiti u nogomet, kazao je predsjednik FIFA-e Infantino.

Naravno da Infantinu nitko ne vjeruje, čini se da odlukom FIFA-e priča nije gotova.

Na adresu predsjednika FIFA-e stiglo je pismo s potpisima vodećih klubova Europskog udruženja klubova (ECA).

Najveći europski klubovi zauzeli su jedinstveni stav, ni jedan član ECA neće sudjelovati na revidiranom natjecanju!

Drugim riječima, FIFA i ECA tek počinju pregovore oko podjele zarade.

Zna Infrantino jako dobro kako će FIFA i bogati klubovi postati još bogatiji.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.