Ljetna kupovina: Manchester United najviše potrošio, Luis Suarez najviše plaćen

Utorak, 02. rujna 2014. 13:37 Napisao/la  SC

Van Gaal je potrošio više od 200 milijuna eura, što znači da je njegov prethodnik David Moses bio u pravu kada je tvrdio da momčad treba temeljitu rekonstrukciju

Dolaskom Van Gaala vlasnici Manchester Uniteda duboko su posegnuli u džepove, engleski velikan potrošio je najviše novaca na pojačanja tijekom netom završenog prijelaznog roka. Ukupno, Van Gaal je potrošio više od 200 milijuna eura, što znači da je njegov prethodnik David Moses bio u pravu kada je tvrdio da momčad treba temeljitu rekonstrukciju. Budući da Moises nema trenerski rejting Van Gaala, prvo se morala dogoditi smjena menadžera da bi postalo jasno što zapravo treba mijenjati. Van Gaal je brzo pridobio braću Glazer, vlasnici kluba doveli su Angela Di Mariju, Marcosa Roja, Andera Herreru, Lukea Shawa, Daleyja Blinda i Radamela Falcaa.

Barcelona je zauzela drugo mjesto najrastrošnijih klubova ponajviše zbog rekordnog transfera Luisa Suareza, koji je Liverpoolu plaćen 81 milijun eura. Budući da Barcelona ne smije kupovati igrače iduća dva prijelazna roka, rastrošnost ima opravdanje u akumulaciji kvalitete. Uz Suareza Katalonci su doveli vratare Claudija Brava i Marc-Andre ter Stegena, Jeremyja Mathieua, Douglasa, Thomas Vermaelena, Ivana Rakitića.


Na trećem mjestu neočekivano se našao Liverpool, koji nije štedio novac zarađen od prodaje Suareza. Dovedeni su Adam Lallana, Rickie Lambert, Dejan Lovren, Lazar Marković, Emre Can, Mario Balotelli. Real Madrid je četvrti na listi, doveli su Keylora Navasa, Tonija Kroosa, Jamesa Rodrigueza, Javiera Hernandeza. Atletico je peti, španjolski prvak kupio je Marija Mandžukića, Antonija Griezmanna, Alessija Cercija. Slijedi Chelsea koji je doveo Diega Costu, Filipea Luisa, Cesca Fabregasa, Loica Remyja, itd.

Kao i obično među Top-10 potrošačima nema njemačkih klubova, Borussia Dortmund je 11., a Bayern 12.

TOP 10 klubovi

1. Manchester United - 207 (mil. eura)
2. Barcelona - 174.8
3. Liverpool - 168.6
4. Real Madrid - 136.4
5. Atletico Madrid - 123.7
6. Chelsea - 118.8
7. Arsenal - 108
8. Southampton - 81.5
9. Manchester City - 72.9
10. Roma - 63.2

TOP 10 transferi

1. Luis Suarez (Liverpool - Barcelona) 81 (mil. eura)
2. James Rodriguez (Monaco - Real Madrid) 80
3. Angel Di Maria (Real Madrid - Manchester United) 75
4. David Luiz (Chelsea - PSG) 49.5
5. Eliaquim Mangala (Porto - Manchester City) 40
6. Diego Costa (Atletico Madrid - Chelsea) 38
7. Alexis Sanchez (Barcelona - Arsenal) 37.8
8. Luke Shaw (Southampton - Manchester United) 37.5
9. Ander Herrera (Athletic Bilbao - Manchester United) 36
10. Romelu Lukaku (Chelsea - Everton) 35.4

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.