Max Allegri: Perišić i Candreva trče više nego drugi u Seriji A, ali znali smo ih zaustaviti

Nedjelja, 10. prosinca 2017. 14:18 Napisao/la  SC
Perišić, Brozović i Cuadrado
Perišić, Brozović i Cuadrado

Juventus i Inter odigrali su derbi bez pogodaka, treneri očekivano nisu bili nezadovoljni. Obojici je bilo jedino važno ne izgubiti utakmicu:

- Moram pohvaliti dečke, Interu smo dopustili da nam zaprijeti tek preko Brozovića. Odigrali smo sjajno drugo poluvrijeme, bolje nego što sam očekivao i nedostajao je samo gol. Trčanje nije najbitnije u nogometu, ali pomaže. Da je Dybala spremniji mogao je biti opasan u završnici. Kao i drugi, radit ćemo na tome sljedeći tjedan jer smo daleko od savršene spreme. Inter je pritisnuo jako u prvih 20 minuta, ali mi smo imali najbolju šansu u tom razdoblju preko Mandžukića. Inter je najopasniji preko Candreve i Perišića, koji trče više nego bilo tko drugi u Serie A, ali Mandžukić, Cuadrado, De Sciglio i Matuidi su dvostrukim blokovima ih znali zaustaviti. Šteta što nismo pobijedili, ali sretan sam s nastupom jer bit ćemo još bolji. Ovo večeras je bilo iznad mojih očekivanja,  rekao je trener Juventusa Massimiliano Allegri.

- Nisam ljutit zbog rezultata, ali uvijek želite bolje, olako smo gubili loptu u drugom poluvremenu, tako da se igrači moraju više vjerovati u sebe. No, kada napustiti Torino s bodom i bez primljenog gola, to je pozitivno. Dokazali smo da smo zasluženo na vrhu. Radili smo dobro do njihovih 30 metara, a onda nismo znali finalizirati. Ali kada pogledate da smo tri sezone bili daleko od vrha, mi smo u  15 kola uspjeli kreirati identitet, ali kao da ne vjerujemo dovoljno u sebe. Uzeli smo bod kod Napolija i Juventusa, no moramo se zapitati zašto nismo pobijedili? Zato što nismo napravili što smo mogli. Ako ne date sve od sebe, teško je ostvariti ciljeve u Serie A, kaže trener Intera Luciano Spalletti.

Usput, prema najavama engleskih medija Jose Mourinho na zimu ponovo će pokušati dovesti Ivana Perišića u Manchester United u transferu vrijednom oko 50 milijuna eura.

Tablice omogućuje Sofascore