Arsene Wenger: Gubitkom Van Dijka Liverpool je izgubio svoju snagu

Ponedjeljak, 15. veljače 2021. 14:13 Napisao/la  SC
Arsene Wenger
Arsene Wenger

Juergen Klopp priznao je da su Liverpoolove nade da će zadržati naslov u prestale nakon poraza u gostima kod Leicester Cityja i sada za liderima, momčadi Pepa Guardiole, zaostaju za 13 bodova.

- Iskreno, mislim da ove godine ne možemo smanjiti tu razliku, rekao je Klopp na konferenciji za novinare nakon subotnjeg poraza.

Poraz od Leicestera bio je treći uzastopni Liverpoolov u Premierligi, u posljednjih deset utakmica momčad Juergena Kloppa ima samo dvije pobjede i naravno da se svi pitaju zašto su stvari krenule po zlu?

Na to pitanje odgovor je ponudio Arsene Wenger:

- Jedan od glavnih razloga svih Kloppovih problema može se pronaći u gubitku Van Dijka. Liverpoolu je bio forte visoko osvajanje lopte s Jordanom Hendersonom i Jamesom Milnerom u veznom redu. Kada je Klopp premjestio Hendersona u zadnju liniju to su izgubili. Prije su bili učinkoviti jer su u bili u mogućnosti vrlo brzo oduzeti loptu i na taj način iskoristiti svoje napadačke prednosti, protivnici nisu imali baš previše vremena. Sada protivnici imaju više vremena, a Liverpool više nema svoju snagu. Imali su stabilnu obranu i brzo su kvalitetnim loptama hranili napadače, sada to više ne mogu na taj način raditi. Od svega su izgubili pomalo i to se jako osjeti na visokoj razini, rekao je Arsene Wenger.

Liverpool u utorak u Budimpešti očekuje prva utakmica osmine finala Lige prvaka protiv Red Bull Salzburga.

Tablice omogućuje Sofascore