Vinicius Junior sjedio u loži, zašto Eduarda Camavingu nitko ne vrijeđa?!

Četvrtak, 25. svibnja 2023. 08:40 Napisao/la  SC

Svi igrači prije utakmice odjenuli su Viniciusov dres,   Brazilac postao žrtva rasističkog zlostavljanja na svim španjolskim stadionima

Vinicius Junior i Florentino Perez
Vinicius Junior i Florentino Perez

Real Madrid pokazao je u srijedu da najvećim klubom na svijetu ne slovi samo zbog rezultata na terenu.

Prije i tijekom utakmice protiv Rayo Valecana (2:1), madridski klub tri dana nakon divljačkih rasističkih napada na Viniciusa Juniora u Valenciji reagirao je manirom velikana.

Vinicius Junior nije igrao zbog lakše ozljede koljena, utakmicu je gledao iz svečane lože gdje je sjedio do predsjednika Florentina Pereza.

Nikada u povijesti madridskog kluba ni jedan igrač nije doživio takvu čast, a kroz dugačku povijest za Real Madrid igrali su ponajbolji igrači na svijetu.

Svi igrači prije utakmice odjenuli su Viniciusov dres čime su se simbolično uskladili s porukom na velikom transparentu izvješenom na tribini: "Svi smo mi Vinicius".

Kao što je postao, mladi Brazilac postao je žrtva rasističkog zlostavljanja na svim španjolskim stadionima, nikada ni jedan tamnoputi igrač nije doživio slično u povijesti španjolskog nogometa.

Viniciusom se kao društvenim fenomenom u Španjolskoj bave političari, sociolozi, psiholozi...

Nema sumnje da je Brazilac zbog iritantnog ponašanja postao omražen svugdje u LaLigi osim na Santiago Bernabeu, zagovornici teze da je Vinicius najveći krivac za ovakvu reakciju navijača protivničkih momčadi ističu da njegova suigrača Eduarda Camavingu nitko ne vrijeđa, ali sve to ne može biti opravdanje za brutalne rasističke napade.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.