Guardiola potvrdio odlazak iz Barcelone, novi trener Katalonaca Tito Vilanova

Petak, 27. travnja 2012. 14:36 Napisao/la  SC

Četiri godine su prava vječnost, još u prosincu sam bio puno istrošen, ali nisam htio ništa govoriti igračima, objasnio je sada već bivši trener Katalonaca

Ono što se najavljivalo tijekom protekla dva dana u petak ujutro je dobilo o službenu potvrdu, Pep Guardiola više nije trener Barcelone! Katalonski stručnjak je odluku donio nakon četverosatnog sastanka sa predsjednikom Barcelone Sandrom Rosellom. U petak ujutro se pojavio na treningu i igračima objavio kako nakon četiri godine napušta Blau Granu.

- Vrijeme mi je da odem, moja odgovornost mi tako govori. Četiri godine su prava vječnost, još u prosincu sam bio puno istrošen, ali nisam htio ništa govoriti igračima. Davno sam odlučio da ću otići, objasnio je Guardiola, koji  je u samo četiri godine u redovima Barcelone osvojio nevjerojatnih 13 naslova. Tri u španjolskoj Primeri, po dva u Ligi prvaka, Europskom superkupu i Svjetskom klupskom prvenstvu, jedan u Kupu kralja i tri u Španjolskom superkupu.

Predsjednik Katalonaca Rosell otkrio je odmah i ime Guardiolina nasljednika. Prvu momčad u ruke preuzima Pepov dosadašnji pomoćnik Tito Vilanova, iako svi svjetski mediji donose kako će Katalonce od ljeta najvjerojatnije preuzeti Argentinac Marcelo Bielsa, trener Athletica iz Bilbaoa.

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.