Slaven Bilić: Zaslužili smo prolaz prije jedanaesteraca, Lovren je pokazao hrabrost

Četvrtak, 26. veljače 2015. 22:55 Napisao/la  SC

Sedmorica igrača došli su mi kao djeca sa željom da budu među prvih pet izvođača! To pokazuje koliko je bilo veliko njihovo samopouzdanje, kaže Bilić

Nakon velike pobjede u Istanbulu sretan je bio Slaven Bilić. Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije sa svojim je Besiktasom prošao u osminu finala Europske lige izbacivši favorizirani Liverpool u dvije utakmice. Poraz u Liverpoolu anulirali su u devedeset minuta na Olimpijskom stadionu, odlučivali su potom jedanaesterci u kojima je glavnu riječ imao hrvatski igrač na terenu. Dejan Lovren u petoj je seriji promašio penal, čime je okončana najveća večer Slavena Bilića kao trenera turske momčadi.

- Zaslužili smo obaviti posao još prije jedanaesteraca. Svojim sam igračima nakon produžetaka bio rekao: Možete biti ponosni. No, njih sedam su mi došli kao djeca sa željom da budu među prvih pet izvođača! To pokazuje koliko je bilo veliko njihovo samopouzdanje. Ovo je velika noć za našu momčad, naš klub, ali i za turski nogomet, kazao je Bilić.

Nakon susreta menadžer Liverpoola stao je u obranu Dejana Lovrena, kojeg su britanski mediji, ali i društvene mreže ponovno uzele na zub nakon nove loše predstave. 

- To je lutrija, tako je valjda ovdje trebalo biti. Lovren je bio hrabar, izveo je peti penal koji je u mnogim slučajevima presudan. Ne treba ga kuditi zbog promašaja. Naši ciljevi su i dalje isti, završiti na jednoj od prve četiri pozicije u domaćem prvenstvu te pokušati stići do kraja u FA Kupu, kazao je Brendan Rodgers.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.