EUROPSKA LIGA

Sevilla treći put zaredom najbolja

Srijeda, 18. svibnja 2016. 22:44 Napisao/la  SC

Finalna utakmica Europske lige: Liverpool - Sevilla 1:3

Sevilla je treći put zaredom osvojila Europsku ligu, trener Unai Emery ušao je u povijest europskog nogometa. U finalu odigranom u Baselu Sevila je obranila dvostruku titulu preokretom u drugom dijelu utakmice protiv Liverpoola.

Nakon odmora  Liverpool je jednostavno nestao s terena, primio tri pogotka i dobro prošao s obzirom na prilike Seville. Ništa u prvom dijelu nije slutilo takav pad u igri Liverpoola. Naprotiv!

U 35. minuti Sturridge je vanjskom stranom lijeve kopačke slijeva pogodio suprotni kut - 1:0. Liverpool je poveo i počeo igrati najbolje razdoblje utakmice.

Do pogotka utakmica je bila ravnopravno agresivna  bez šansi. Nakon pogotka Liverpool je podignuo razinu agresivnosti i presinga na igrača sa i bez lopte, Sevilla je teško iznoslila loptu iz obrane.

Opasno je nekoliko puta obrana Seville izgubila linije rasporeda, Liverpool je stvorio nekoliko izglednih situacija u kojima je nedostajao završni potez.

U tom razdoblju Lovrenov pogodak glavom opravdano je poništen zbog zaleđa.

Početkom druga dijela Mariano je prošao desnom stranom, ubacio prizmeno, lopta je prošla između Lovrena i Mignoleta, Gameiro je dobro osjetio trenutak i s pet metara loptu skrenuo u mrežu - 1:1.

Sevilla se odmah na početku drugoga poluvremena vratila u utakmicu, obrana Liverpoola počela je iskazivati prve znakve slabosti.

Samo nekoliko minuta kasnije Gamiero je sam trčao prema Mignoletu, Kolo Toure je stigao u posljednji trenutak.

U 60. minuti neshvatljiva pogreška obrane Liverpoola, Gameiro je ostao sam ispred Mignoleta i traljavo udario po lopti.

U 64. minuti na kraju povezane akcije Seville obrana Liverpoola nije znala odakle prijeti opasnost, Coke se pojavio nitokud i s ruba kaznenog prostora precizno pogodio lijevi kut vratara Mignoleta - 2:0.

U 70. minuti Coke je opet zatresao mrežu Liverpoola, kada je ostao sam na desnoj strani kaznenog prostora. Uzalud su igrači Liverpoola protestirali zbog dvojbene pozicije strijelca.

Nakon trećeg pogotka Sevilla je bez poteškoća privela utakmicu kraju, Liverpool ni jednom ozbiljnije nije nugrozio vratara Soriju.
 

LIVERPOOL: Mignolet, Clyne, Toure, Lovren, Moreno, Can, Milner, Lallana, Firmino, Coutinho, Sturridge

SEVILLA: Soria, Mariano, Rami (78 Kolodziejczak), Carrico, Escudero, Krychowiak, N’Zonzi, Coke, Banega, Vitolo, Gameiro (89 Iborra)

Finalna utakmica Europske lige: Liverpool - Sevilla 1:3 (Sturridge 35/Gameiro 46, Coke 64, 70)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.