Sevilla i Roma u finalu, Ivan Rakitić s kapetanskom trakom proslavio pobjedu

Četvrtak, 18. svibnja 2023. 23:38 Napisao/la  SC

Jose Mourinho doveo Romu u još jedno europsko finale, Sevilla pobijedila Juventus nakon produžetaka

Jose Mourinho s igračima je proslavio novi uspjeh
Jose Mourinho s igračima je proslavio novi uspjeh

Sevilla i Roma igraju u finalu Europske lige.

Ivan Rakitić s kapetanskom trakom oko ruke dočekao je kraj utakmice nakon koje je zajedno sa suigračima proslavio pobjedu protiv Juventusa nakon produžetaka.

Sevilla je u uzvratnoj utakmici dokazala da pred kraj sezone opet igra nogomet zbog kojega će sedmi put igrati u finalima Kupa UEFA&Europske lige, šest puta je slavila.

U 115. minuti Sevilla je ostala bez Acune, koji je dobio drugi žuti karton zbog zadržavanja igre, Juventus je zadnjih desetak minuta igrao s igračem više, ali ništa nije napravio.

Jose Mourinho doveo je Romu u još jedno europsko finale.

Nakon što je prošle sezone Roma osvojila Konferencijsku ligu, a Mourinho postao prvi trener u povijesti koji je osvojio sva tri europska natjecanja, ove sezone Roma će igrati u finalu Europske lige nakon što je u Leverkusenu uspjela odigrati utakmicu bez golova.

Igrala je Roma tipičan Mourinhov nogomet, Portugalac je davno stekao reputaciju ponajboljega trenera na svijetu za turnirski način natjecanja, što znači da njegove momčadi sve što nogomet čini riskantnim i uzbudljivim podređuju rezultatu.

Uzvratne utakmice polufinala Europske lige: Leverkusen - Roma 0:0 (0:1), Sevilla - Juventus 2:1 (1:1) (Lamela 95, Suso 71/Vlahović 65)
* u zagradama su rezultati prvih utakmica

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.